JohnnyLoikkanen Täynnä EU:n jäsenmaksuja ja hallitsematonta maahanmuuttoa? Niin minäkin!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 54 s sitten

Leijonat jääkiekon MM-finaaliin – "Mörkö-Markosta" kansallissankari

2 tuntia 20 min ago

Leijonat pelaa sunnuntaina Bratislavassa jääkiekon MM-finaalissa. Venäjän NHL-tähdet taipuivat Suomelle MM-välierässä 0-1.

Yli kaksimetrisestä Marko Anttilasta on tullut muutamassa päivässä Suomen kansallissankari. Ruotsi-ottelun tasoitusmaalin jatkeeksi hän teki voittomaalin Venäjää vastaan.

- Toi riitti tänään. Työ seisoo tossa. Hieno voitto joukkueelta, kommentoi Anttila Venäjä-pelistä.

Leijonilla oli alussa jopa ote. Venäjä pidettiin hyvin pois maalipaikoilta. Lopusta huolehti maalivahti Kevin Lankinen.

Kokoomuslaisen huomio keskustan asemasta: ”On siinä demareillakin selittämistä äänestäjilleen”

5 tuntia 56 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi keskustan pystyvän halutessaan estämään hallitusneuvotteluissa kaikki heikennykset yrittäjävähennykseen ja myös kaikki veronkiristykset yrittäjille ja yrityksille. Myös palkansaajien ja eläkeläisten verotuksen kiristykset keskusta pystyy Heinosen mukaan halutessaan estämään. 

Itävallan videoskandaalin taustalla junaillut juristi tuli julkisuuteen: ”Reaktiot alkoivat elää omaa elämäänsä”

6 tuntia 34 min ago

Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon viime viikonloppuna johtaneessa videoskandaalissa mukana ollut lakimies on tullut julkisuuteen. 

”Kyseessä oli kansalaisyhteiskunnan projekti, joka otti lähestymistapansa tutkivasta journalismista”, lakimies kertoo lausunnossaan BBC:n mukaan. Lausunnosta uutisoi ensimmäisenä saksalaislehti Bild.

”Mukana olleiden poliitikkojen reaktiot alkoivat elää omaa elämäänsä”, lausunto jatkuu.

Maahanmuutto ja ilmastonmuutos kuumensivat tunteita vaalitentissä: ”Täysin käsittämätön linja”

9 tuntia 20 min ago

Maahanmuutto ja ilmastonmuutoksen torjunta nousivat suurimmiksi kiistakapuloiksi Fingon ja Uuden Suomen yhteisessä eurovaalipaneelissa lauantaina. 

Kiivaimmat vastalauseet sai osakseen perussuomalaisten Olli Kotro, joka painotti rahankäytön tehokkuutta esimerkiksi kehitysyhteistyössä.

”Rahankäytön tehokkuus on tärkeää. Maahanmuutto ei ole ongelma Euroopassa, vaan poliittinen islam”, hän sanoi.

Sdp:n Tuulia Pitkänen pitää Kotron linjausta ”käsittämättömänä”.

Asiantuntija: Antti Rinteellä on kolme vaihtoehtoa – ”Tässä tilanteessa velka olisi vähemmän haitallista”

10 tuntia 19 min ago

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki listaa, että mikäli hallitusneuvotteluissa päädytään lisäämään julkisia menoja, paisunut budjetti täytyy rahoittaa joko velaksi, kiristämällä verotusta tai myymällä valtion omaisuutta. 

Matteo Salvini teki täyskäännöksen: ”Olen valmis neuvottelemaan Ranskan ja Saksan kanssa” – Venäjä-yhteydet nousivat uudelleen otsikoihin

10 tuntia 51 min ago

Italian sisäministeri ja äärioikeistolaisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini on tehnyt sunnuntain vaalien alla täyskäännöksen Eurooppa-politiikassaan. Salvini ilmoitti perjantaina olevansa valmis neuvottelemaan budjettisäännöistä Ranskan ja Saksan kanssa.

”Olen valmis neuvottelemaan Ranskan ja Saksan kanssa varmistaakseni sen, että alijäämä voisi tulevaisuudessa olla korkeampi”, Salvini sanoi Bloombergille

Alma-kysely paljastaa: Näin suomalaiset haluavat EU:n kehittyvän

11 tuntia 34 min ago

Suomalaiset käyvät muiden EU-kansalaisten tapaan EU-vaaliuurnille sunnuntaina. Vaalituloksella voi olla ratkaiseva merkitys siinä, mihin suuntaan EU jatkossa kehittyy. Tuleeko lisää integraatiota vai uhkaako unionia jonkinlainen heikkeneminen?

Paljon on siis pelissä.

Pitäisikö yhteistyötä EU-valtioiden kesken lisätä vai vähentää?

Onko yhteistyö nykyisin sopivalla tasolla?

Vai pitäisikö EU peräti purkaa?

Siinä Alma Median EU-kyselyn vastausvaihtoehdot.

Alma-kyselyn kysymys kuului: ”Mikä olisi mielestäsi toivottava suunta Euroopan unionille?”

Nyt tuli PS-Nuorten vastaus ministeriölle: ”Emme hyväksy poliittista syrjintää kansallismielisiä kohtaan”

12 tuntia 32 min ago

Perussuomalaiset Nuoret pitää opetus- ja kulttuuriministeriön toimintatapoja "häpeällisinä". 

Opetus- ja kulttuuriministeriö tuli perjantaina siihen tulokseen, että edellytykset PS- Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. 

Petteri Orpo muistuttaa hallitusneuvottelijoita ministeriön 50 - 100 milj. €:n arviosta: ”En tiedä mikä aarrearkku nyt on löytynyt”

12 tuntia 49 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei salaa pettymystään hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden kokoonpanosta. Orpo sanoo Kauppalehden ja Uuden Suomen ”Aamiaisella Jari Korkin kanssa” -videohaastattelussa lauantaina, että se suuri muutos, jota vaaleissa haluttiin, oli nimenomaan keskustan siirtäminen oppositioon.

Orpo sovittelee jo itseään oppositiojohtajaksi ja puoluettaan oppositioon, vaikka siitä ei kovin monella kansanedustajalla kokemusta olekaan. Hallitusneuvotteluja Orpo on seurannut pettyneenä, mutta katkeruutta hän ei myönnä.

Väkevä viesti Antti Rinteelle: ”Saksa täytyy saada tämän taakse” – Suomen niitattava EU:n ilmastotavoite 2050

13 tuntia 11 min ago

Suomen pitää EU:n puheenjohtajuuskaudellaan saada läpi selvä ilmastotavoite vuoteen 2050 asti ja oikea tavoite olisi hiilineutraalius, katsoo Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

Fingo järjestää yhteistyössä Uuden Suomen kanssa eurovaalipaneelin lauantaina Maailma kylässä -festivaaleilta, missä keskustellaan muun muassa ilmastotavoitteita. Tilaisuutta voit seurata myös tämän jutun lopussa. 

Paneeli alkaa kello 12. Tallenteen tilaisuudesta voit katsoa myöhemmin tältä sivulta.

Petteri Orpo hämmästelee Antti Rinteen sanavalintaa: ”Ei kuulostanut pääministerin puheelta”

24.5.2019 18:34

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muistuttaa, ettei suomalainen sosiaali- ja terveysjärjestelmä toimisi päivääkään ilman yksityisiä palveluntuottajia. Orpo kertoo näkemyksissään tulevassa Kauppalehden Aamiainen Jari Korkin kanssa -videohaastattelussa.

 

Hätkähdyttävä kuva: ”Boris-pelko” iski heti – Johnson haluaa Britannian uudeksi pääministeriksi

24.5.2019 18:10

Britannian tulee olla valmis lähtemään Euroopan unionista ilman erosopimusta, mikäli maa haluaa neuvotella toimivan erosopimuksen, Britannian parlamenttiedustaja ja seuraavaksi pääministeriksi pyrkivä konservatiivien Boris Johnson sanoo.

”Me jätämme EU:n lokakuun 31. päivänä, sopimuksella tai ilman sitä. On valmistauduttava sopimuksettomaan eroon, jos haluaa saada hyvän erosopimuksen.”

Johnson kertoi näkemyksistään tänään Sveitsin Interlakenissa järjestetyssä talouskonferenssissa. Kommenteista uutisoi muun muassa Reuters.

Jari Kurri Jokereiden omistajaksi – Hjalliksen aika on ohi

24.5.2019 18:10

Jokerit tiedotti perjantaina omistajavaihdoksesta. Jari Kurri on seuran uusi omistaja ja puheenjohtaja.

Hjallis Harkimon aika Jokereissa päättyy. Hjallis ehti olla Jokereiden omistajana 28 vuoden ajan.

Vuonna 2013 Harkimo teki radikaalin liikkeen siirrettyään Jokerit KHL-liigaan. Siitä lähtien Jokerit on tuottanut yli kymmenen miljoonan euron edestä tappiota kaudessa. Tappiot on kuitattu venäläisomistajien toimesta.

Kurrin mukaan Jokereiden strategia muuttuu.

115 000 euron potti pois PS-Nuorilta? – Ministeriö löysi perusteet, antoi deadlinen 10.6.2019

24.5.2019 15:24

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt tullut siihen tulokseen, että edellytykset Perussuomalaisten Nuorten valtiontuen katkaisemiseen ja takaisin perimiseen ovat olemassa. Seuraavaksi on vuorossa PS-Nuorten kuuleminen ja järjestön vastausta ministeriö odottaa 10. kesäkuuta mennessä.

Tutkija: Jussi Halla-ahon ja populistien ryhmittymä on sivuseikka – valtava murros tulee toisaalta

24.5.2019 14:42

Käsillä ovat historialliset europarlamenttivaalit, mutta syy on toinen kuin julkisesta keskustelusta voisi päätellä. Vaalien alla on kohuttu etenkin oikeistopopulistien ja euroskeptikkojen noususta. Se ei kuitenkaan ole vaalien suurin muutos, huomauttaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Tuomas Iso-Markku.

Jari Kurri osti Jokerit – Seuran tappiot nousivat viime vuosina kymmeniin miljooniin

24.5.2019 14:20

Jääkiekkoseura Jokerit siirtyy sataprosenttisesti Jari Kurrin omistukseen. Entinen NHL-pelaaja ja Stanley Cup -voittaja on toiminut Jokerien general managerina.

Enemmistön Jokereista omistanut liikemies ja kansanedustaja Harry Harkimo kertoi seuran perjantaina Hartwall-areenalla. Jokereiden muut omistajat ovat olleet venäläis-suomalaiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

Kenestä Antti Rinteen hallituksen puolustusministeri? – Jussi Niinistö nostaa esiin 3 nimeä

24.5.2019 13:41

Toimitusministeriön puolustusministeri Jussi Niinistö muistelee blogissaan neljän vuoden ministerikauttaan. Siniseen tilevaisuuteen perussuomalaisista vuonna 2017 siirtynyt Niinistö jäi rannalle huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Britannian pääministeri eroaa 7.6.2019

24.5.2019 12:29

Britannian pääministeri Theresa May eroaa 7. kesäkuuta.

May kertoi eronsa ajankohdasta tiedotustilaisuudessa, jonka hän piti virka-asuntonsa edustalla Lontoossa.

Eron taustalla on Britannian vireillä oleva ero Euroopan unionista eli niin sanottu brexit.

May ei ole saanut parlamentissa riittävästi kannatusta erosopimukselle, jonka hänen hallituksensa on neuvotellut Euroopan unionin kanssa.

”On maamme etujemme mukaista, että sitä johtaa uusi pääministeri”, May totesi lyhyessä puheessaan.

Saksan jääkiekko nosteessa – suomalaisvalmentaja kertoi taustoista

24.5.2019 12:09

Saksan taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi torstaina 1-5 -tappioon puolivälieräottelussa Tshekille. Saksa voitti kahdeksasta turnausottelustaan viisi ja piti Tshekkiäkin tiukoilla kahden erän ajan.

- Me parannettiin loppua kohden aika paljon. Tänäänkin oltiin suhteellisen hyviä siinä, missä me haluttiin olla hyviä. Pari sellaista pientä pomppua, mitä ei tänään ihan ansaittu, mutta ainakin me annettiin itsellemme mahdollisuus ansaita ne, kommentoi Saksan päävalmentaja Toni Söderholm.

Puolue vaati Ruotsia ottamaan eurot käyttöön – DN: Uhkaa nyt pudota kokonaan EU-parlamentista

24.5.2019 12:07

Ruotsin eurooppamyönteisimpänä puolueena pidetty liberaalit uhkaa menettää molemmat paikkansa Euroopan parlamentissa, selviää Dagens Nyheterin teettämästä mielipidemittauksesta.

Gallupin mukaan liberaaleja kannattaa 4,5 prosenttia ruotsalaisista, kun edellisissä vaaleissa puoluetta kannatti 9,9 prosenttia äänestäjistä. DN:n paikkaennusteessa 4 prosentin äänikynnyksen kanssa kamppaileva puolue saisi kuitenkin yhden paikan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat