*

JohnnyLoikkanen Täynnä EU:n jäsenmaksuja ja hallitsematonta maahanmuuttoa? Niin minäkin!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 44 min 5 s sitten

TPS näpäyttänyt valmentajapotkuveikkaajia, HIFK:n syöksykierre syvenee

23.9.2017 21:34

TPS:ään on viime vuosina pumpattu paljon rahaa, mutta jääkiekon Liigan kauteen joukkue ei lähtenyt suosikkina. Ulkomaisten peliyhtiöiden kertoimissa TPS:n uusi päävalmentaja Kalle Kaskinen oli ykkössuosikki kauden ensimmäisissä valmentajapotkuissa.

Kaskisen komennossa TPS on toistaiseksi pärjännyt yli odotusten. Lauantaina TPS nousi sarjataulukon kärkeen voitettuaan Jyväskylässä JYPin 3-2.

HJK vie tänä vuonna tuplan

23.9.2017 20:26

HJK voitti jalkapallon Suomen Cupin finaalissa lauantaina Seinäjoella SJK:n 1-0. Voittomaalin viimeisteli 77. minuutilla Akseli Pelvas.

- Meillä oli ennen kauden alkua tavoite, että voitetaan cup ja voitetaan Suomen mestaruus. Nyt se on lähellä. Mahdollisesti pitää hoitaa vielä ainakin yksi peli liigassa. Nyt nautitaan tästä. Hieno voitto, kommentoi illan sankari Pelvas YLE:n urheilulle.

HJK sai samalla makean revanssin. Viime vuonna seura hävisi finaalin SJK:lle rankkareilla.

Macron moitti Nokiaa Sipilälle: ”Kerroin herra pääministerille huoleni”

23.9.2017 15:35

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tapaaminen Ranskan presidentin kanssa ei juuri näkynyt ranskalaismediassa, kertoo Talouselämä. Esimerkiksi Le Monde, Le Figaro ja France24 eivät maininneet sanallakaan Suomen pääministerin ja Macronin eilistä tapaamista.

Antti Rinne väisti kysymykset ex-puheenjohtajien vedättämisestä Ylellä

23.9.2017 15:20

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei suostunut suoraan kommentoimaan Ylen Ykkösaamussa puolueen mahdollisia sisäisiä ristiriitoja liittyen presidentinvaalikuvioihin. SDP:n ehdokasasettelu nähtiin vaikeana.

Puolueella katsottiin olleen vaikeuksia löytää ehdokasta presidentinvaaleihin, sillä kaksi entistä puheenjohtajaa kieltäytyi kunniasta. Jutta Urpilainen kieltäytyi kerran ja Eero Heinäluoma peräti kahteen kertaan. Prosessissa on nähty erikoisiakin piirteitä.

Pekka Haavisto ehdottaa uutta lobbausrekisteriä – alkaa julkaista omat tietonsa

23.9.2017 14:09

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto ehdottaa Suomeen uutta lobbausrekisteriä, jonne lobattava ja lobbauksen kohde merkitsevät tapaamisensa ja sen aiheen. Kohutut vierailijalistat pitäisi Haaviston mukaan sen sijaan pitää salaisina.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari linjapuheessaan: ”Schengen pitää lopettaa”

23.9.2017 12:54

Laura Huhtasaari on valittu virallisesti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi. Huhtasaari totesi linjapuheessaan haluavansa haastaa nykyisen maahanmuuton ja turvapaikkapolitiikan.

Huhtasaari valittiin puolueen viralliseksi ehdokkaaksi puoliltapäivin puoluevaltuuston kokouksessa.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Huhtasaari asemoi itsensä myös EU-vastaiseksi.

–Haluan päätösvallan takaisin Brysselistä, hän sanoi linjapuheessaan.

EU on hänen mukaansa kyvytön estämään hallitsematonta laajamittaista muuttoliikettä.

Uutiset toistavat itseään, Jokerien KHL-tappiot puhuttavat kaudesta toiseen

23.9.2017 12:01

Jokerien siirtyminen KHL-liigaan 2014 mullisti suomalaista seurajoukkuejääkiekkoa perusteellisesti. Osana Venäjän valtion kulttuurivaihtoa oleva kiekkoliiga rantautui Suomeen.

Yhtäkkiä Jokerit pelasikin moninkertaisella pelaajabudjetilla aiempiin kausiin verrattuna. Vastustajista SaiPat ja Lukot vaihtuivat venäläisseuroiksi, joiden nimet viittasivat neuvostoaikaan armeijan urheiluseuroineen ja teollisuuskombinaatteineen. Pelaajat tosin eivät olleet enää työlaisia tai sotilaita, vaan isoja summia tienaavia ammattilaisurheilijoita.

Turvapaikanhakija erotettiin koulusta puukon takia – nyt kohuun puuttuu kansanedustaja

23.9.2017 11:09

Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) kehottaa kotikaupunkinsa ihmisiä malttiin kiihtyneessä maahanmuuttokeskustelussa. Kauhavan koulumaailmassa on kuohunut viime aikoina.

Kuohunnan johdosta Alahärmän kaupunginosassa osoitettiin mieltä eilen torstaina urheilukentällä.

HS: Perussuomalaiset nousee – vihreät putosi SDP:n taakse

23.9.2017 09:37

Vihreiden nousukiito on katkennut Helsingin Sanomien gallupissa. Elo–syyskuussa tehdyn kannatusgallupin mukaan vihreitä äänestäisi 16,7 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Viime mittauksessa vihreiden kannatus oli 17,5 % ja puolue nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi jääden nyt kolmanneksi. Nyt toiseksi kiilasi jälleen vaikeiden lukujen kanssa paininut SDP 17,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on yhä vahvasti suosituin.

HIFK:lla riittää miettimistä, seurahistorian heikoin aloitus nykysysteemillä

22.9.2017 23:52

HIFK:n surkea alkukausi jatkui perjantaina Helsingissä. Mikkelin Jukurit oli parempi Nordiksella 3-2.

HIFK voi syyttää vain tehottomuuttaan. Maalipaikkoja joukkue luo, mutta niistä ei saada sisään. Maalinteossa on iso apina selässä.

Jukurit uskaltaa nyt pelata ja ”olla olemassa”

22.9.2017 23:38

Mikkelin Jukurit aloitti toisen kautensa jääkiekon Liigassa viiden ottelun tappioputkella. Viime viikonloppuna Jukureiden tilanne näytti jo epätoivoiselta, mutta tällä viikolla tilanne on muuttunut. Tiistaina Jukurit kaatoi Mikkelissä KooKoon 2-1 ja perjantaina HIFK:n Helsingissä 3-2.

- Kyllähän pelirohkeus paranee meillä. Se oli ratkaisevaa tänään. Uskalletaan oikeasti olla olemassa tuolla. Luistella ja taistella kanssa. Ei ole liian varovaista, kommentoi Jukureiden valmentaja Risto Dufva.

Maalivahti Juhana Aho torjui hienosti ja oli osaltaan masentamassa HIFK:ta.

Asevelvollisuus tulossa myös naisille? Ministerikin yllättyi eduskunnassa

22.9.2017 19:37

Puolustusvaliokunta aikoo aloittaa hankkeen laajan kansalaispalveluksen edistämiseksi, kertoi valiokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja yllätti muut puolustusministeriä myöten tänään eduskunnassa.

Aiemmin asevelvollisuuden laajentamista naisiin on esittänyt vihreät, joka on saanut ajatukselle tukea perussuomalaisista. Myös puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on näyttänyt vihreää valoa naisten kutsunnoille. Lisäksi muun muassa Varusmiesliitto on vaatinut kutsuntoja pakollisiksi naisille.

5,5%:n kauppaoluelle tulossa tyrmäys valiokunnasta – vain kaksi kansanedustajaa sanoo kyllä

22.9.2017 18:09

Alkoholilain uudistus on edennyt eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, jonka jäsenistä valtaosa vastustaa prosenttirajan korotusta. Uusi Suomi selvitti valiokunnan alkoholikantoja.

Kansanedustajat saavat äänestää suuressa salissa omatuntonsa mukaan siitä, sallitaanko ruokakapoissa 5,5-prosenttiset alkoholijuomat. Hallitus ei päässyt asiasta sopuun, joten puolueet päätyivät malliin, jossa ensiksi äänestetään prosenttirajan nostamisesta omantunnon mukaan ja sen jälkeen yhtenä rintamana muun lakipaketin hyväksymisestä.

Kansanedustajan huoli alkoholilaista: ”Hyvin dramaattinen muutos juomisessa”

22.9.2017 16:40

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Sari Raassina (kok.) nostaa esiin kriittisen kysymyksen, joka liittyy valiokunnan käsittelemään alkoholilain uudistukseen. Syöpätautien erikoislääkäri Raassina huomauttaa, että ikääntyneiden, yli 65-vuotiaiden juominen on lisääntynyt merkittävästi.

Kansanedustaja Raassina pitää trendiä suurena alkoholipoliittisena kysymyksenä.

Poliisi vahvistaa: Kaksi puukotti ilmeisesti itseään vatsaan eduskuntatalolla

22.9.2017 13:49

Helsingin poliisi on tiedottanut Twitterissä eduskuntatalon perjantaisesta poliisioperaatiosta. Poliisin mukaan sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

– Eduskuntatalon edessä kaksi henkilöä todennäköisesti puukottanut itseään vatsaan puoli tuntia sitten. Viety sairaalaan, poliisi twiittaa.

– Poliisi tutkii tapausta. Sivullisilla ei vaaraa.

Tapaukseen ei tällä hetkellä epäillä liittyvän rikosta, poliisi lisää.

Korisliigassa useampi Susijengi-pelaaja

22.9.2017 13:43

Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin ympärillä on ollut viime vuosina melkoista hypeä. MM-kisoihin ja EM-kisoihin ulkomaille on matkannut tuhansia suomalaisfaneja Susijengiä kannustamaan ja tämän vuoden EM-kisoissa Susijengi pelasi Hartwall-areenalla täysille katsomoille.

Eduskuntatalon edustalla puukkovälikohtaus

22.9.2017 13:34

Eduskuntatalon luona on tapahtunut puukotus, kertoo Helsingin Sanomat, jonka mukaan eduskuntatalon edessä on ollut kolme ambulanssia ja kolme poliisiautoa. Poliisi on myöhemmin vahvistanut asian. Sivullisille ei koidu vaaraa tilanteesta.

Helsingin poliisi kertoo lehdelle, että paikalle on tullut hälytys puukotuksesta. Lehden mukaan paikalta on lähtenyt yksi ambulanssi pois hälytysajossa.

Kielipetturiksi syytetty Ahvenanmaan edustaja käänsi takkinsa: ”Äänestän Suomen ja Islannin ehdotuksen puolesta”

22.9.2017 12:01

Pohjoismaiden neuvoston ahvenanmaalaispresidentti Britt Lundberg kertoo yllättäen aikovansa äänestää Islannin kielialoitteen ja suomen kielen puolesta neuvoston ratkaisevassa äänestyksessä.

”Sain korvausta 47,60€” – Työkyvytön Petri kertoi tarinansa Ylellä, kansanedustaja vaatii loppua ”vakuutuslääkärien mielivallalle”

22.9.2017 10:59

Vakuutusyhtiöiden käyttämien niin sanottujen vakuutuslääkäreiden toimintaan vaaditaan uusia ehtoja. Työkykynsä onnettomuudessa menettänyt entinen taksikuski Petri Nurmesniemi kertoi torstaina Ylen A-studiossa, kuinka hän sai vakuutusyhtiöltä korvauksia vain 47,60 euroa huolimatta korkeimman oikeuden häntä tukevasta päätöksestä.

Kim Jong-un uhkaa Donald Trumpia – varoitus vetypommista Tyynellämerellä

22.9.2017 09:15

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin mukaan USA:n ”häiriintyneen” presidentin Donald Trumpin kommentit osoittavat, että Pohjois-Korean ydinvarustautuminen on perusteltua.

Sulkeutuneen kommunistivaltion diktaattori uhkaa Trumpin ”maksavan kalliisti” äskettäin pitämästään YK-puheestaan, BBC kertoo. Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat tulee tuhoamaan Pohjois-Korean täydellisesti, jos se joutuu puolustamaan itseään tätä vastaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat