JohnnyLoikkanen Täynnä EU:n jäsenmaksuja ja hallitsematonta maahanmuuttoa? Niin minäkin!

Hybridiaivopesukeskus

Hybridiosaamiskeskuksen avaaminen herättää monenlaisia ajatuksia suomalaisissa, eikä turhaan. En aio tässä käsitellä sen enempää keskuksen työntekijöiden asemaa lain yläpuolella(syytesuojaa) vaan sivuta keskuksen tarpeellisuutta. Keskuksen ensimmäinen tuotos oli "analyysi" Suomen uhkista ja käsitti monta erilaista vaihtoehtoa siitä miten Venäjä voisi esimerkiksi vallata osia Suomesta kuten mm. Ahvenanmaan. Lähes 80% suomalaisista miehistä on käynyt armeijan joten tällaisien hypoteettisien riskikuvien maalaaminen on "perusjantterillakin" huomattavasti valistuneemmalla tasolla. Ainakin keskuksen ensimmäinen julkaisu oli tasoltaan kuin pikkulapsille suunnattu. Sitä ei tosin päättäjämme taida ymmärtää. Toivottavasti juttujen taso kohenee ja laitokselle keksitään jokin hyödyllinen tarkoitus. YLE meillä on jo entuudestaan. Terveisiä sinnekin.

Mielipiteeni natovapaan Suomen kannattajana on pysynyt samana ainakin 20 vuotta. Sitä ennen riitti kun oli Suomen puolella eikä ketään vastaan. Nykyään pitäisi olla naton puolella tai yritetään leimata venäjätrolliksi. Mistään trolleista ei 20 vuotta sitten oltu kuultukaan ja oli aivan luonnollista ettei kannateta minkään ulkopuolisen sotilastahon toimintaa Suomen alueella. Ei tarvinut kertoa erikseen, että on Suomen puolella vaan se oli itsestäänselvyys. Nykyään pitäisi olla natomielinen koska puolueettomuuden kannattaminen on joillekin merkki venäjämielisyydestä(useimmiten oikeistolle). Näkevätkö nämä tahot jotenkin vinoutuneesti naton nykyaikaisena versiona puolueettomuudesta? Sillä sitä se ei ole. Nato on hyökkäysliitto. Sellaisenaan se on lisäksi Yhdysvalloille väline myydä kovaan hintaan ylikierroksilla toimivan sotateollisuutensa tuotteita. Ylijäämävarastoja. Raha ratkaisee ja lobbaus Suomenkin saamiseksi natomarkkina-alueeksi on kovaa. 

Naton erinomaisuutta on jo 10 vuotta rummutettu aktiivisesti kaikissa merkittävimmissä medioissamme ja samalla Venäjän uhkaa on liioiteltu. Siitä huolimatta, tutkimuksesta ja kysymyksenasettelusta riippuen vain 12%-25% suomalaisista kannattaa natoa. Suurin osa kannattaa itsenäistä ja puolueetonta puolustuspolitiikkaa, sitten Suomen ja Ruotsin, sekä Pohjoismaiden välistä yhteistyötä ja lopulta vielä Euroopan yhteistä puolustusta, mutta vasta viimeiseksi natoa. Matala natokannatus on Suomessa perinteistä eikä johdu mistään trolleista. Siitä huolimatta natoa tungetaan joka tuutista.

Tästä voi edelleen tehdä päätelmän, että asianosaiset päättäjämme ovat kuplassaan täysin vieraantuneita todellisuudesta. Hybridikeskuksessa ei ole kyse trollauksen ehkäisystä tai valistamisesta. Valtaosa suomalaisista ymmärtää kyllä maansa edun eikä tarvitse siihen itseensä kohdistuvaa propagandalaitosta. Kansalaiset kyllä huomaavat kun heidän mielipiteisiinsä yritetään vaikuttaa, mutta myös silloin kun vaikuttaminen tulee eri suunnalta.

Valitettavasti hybridikeskuksenkin asia valmisteltiin hämärin lyhdyin ilman julkisuutta kuten Suomea koskeva Naton isäntämaasopimuskin. Kansan tai eduskunnan mielipidettä ei edes kysytty. Rahat olisi voinut käyttää mieluummin vaikka vanhuksiin.

Kuten sanottu suomalainen ymmärtää kyllä oman etunsa. Natoasiassa suomalainen on yllättävän valveutunut. Ongelma onkin siellä missä halutaan, että ymmärrettäisiin mieluummin ulkoinen kuin Suomen etu eli tässä tapauksessa USA/Naton etu. Asiaa on voimakkaimmin ajanut Kokoomus.

Koska Kokoomuksen johtama natorummutus ei 10 vuodessakaan ole tuottanut mediassa tuloksia niin nyt perustettiin asiaa varten oikein aivopesukeskus. Tietenkin suomalaisen veronmaksajan piikkiin sekin. Aivopesukeskuksen äänitorveksi näyttää valitun Kokoomuksen omistama Verkkouutiset. Ei tietenkään yllätä.

Meno on kuin Pohjois-Koreassa. Tosin olen alkanut epäillä, että miten realistinen kuva minulla on Pohjois-Koreastakaan koska käsitykseni on tuolta osin pitkälti pelkän länsiuutisoinnin varassa.

Tiedottamisen uskottavuus kärsii rajusti tällaisesta ja todellisen uhkan uhatessa ei ole enää uskottavaa tiedotuskanavaa jolla voisi asiasta tiedottaa.

Puuttuisi vielä, että ulkomaisiinkin lehtiin vainoharhaisia näkemyksiään lähettelevä Jessikka Aro pestattaisiin vaikkapa asiantuntijaksi tähän aivopesulaan. Tähän mennessä Jessikka Aro saanut ainakin 30.000 dollaria USA:sta ja 10.000€ Suomesta kirjoittaakseen kirjan uhriutumisestaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JoonasViitanen kuva
Joonas Viitanen

Jotenkin tuon koko toiminnan salailu ja syytesuoja lähinnä antaa kuvan rikollisesta toiminnasta, ja siitä varmasti on kyse, vaikka sitä kovasti yritetään naamioida hyväksi ja tarpeelliseksi. Jos toiminta olisi rehellistä, mitään syytesuojia ja salailua ei tarvittaisi. Eiköhän tuolta aleta jotain narratiiveja luomaan, päättävien tahojen asioiden edistämiseksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Ainakin keskuksen ensimmäinen julkaisu oli tasoltaan kuin pikkulapsille suunnattu.

ooo

Asetamme Hybridiosaamiskeskuksen erityistarkkailuun. (Toivottavasti tilintarkastajat tekevät saman.)
Kansa odottaa varmoja tuloksia, vaikka tietääkin että tällaiset keskukset ovat it- firmoille kultakaivoksia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onko varmasti totta, että hybridikeskuksen työntekijöillä on lakisääteinen syytesuoja?

Onko se ensimmäinen julkaisu jossain nähtävillä tai mistä sen voi hankkia?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Onko varmasti totta, että hybridikeskuksen työntekijöillä on lakisääteinen syytesuoja?»

Aihetta on käsitelty YLE:llä:

    EU- ja valtiosopimusoikeuden yksikön päällikkö Kaija Suvanto ulkoministeriöstä kertoo koskemattomuuden liittyvän ennen kaikkea siihen, että hybridikeskuksen katsotaan olevan monin tavoin rinnastettavissa kansainväliseen järjestöön.
    Kansainväliset järjestöt nauttivat kansainvälisissä käytännöissä usein diplomaattisten vapauksien tyylisistä erioikeuksista ja vapauksista.
    – Näin turvataan hybridikeskuksen riippumatonta toimintaa. Kyse on hallitustenvälisistä toiminnasta ja keskus tarvitsee toiminnalleen tietynlaisen itsenäisyyden niin, että valtion viranomaiset eivät siihen puutu, Suvanto selventää.

Ei kuitenkaan liene yllättävää, että myös Donetskin Tasavallan suurlähetystön edustaja Johan Bäckman on on kiinnittänyt huomionsa asiaan. Kuten varmasti osattiin odottaa, on hybridiosaamiskeskus tietenkin herättänyt hybridiuhkien lietsojien mielenkiinnon.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Tässä suora linkki julkaisuun: https://www.verkkouutiset.fi/suomi-uhan-kohteena/

Kyllä se on varmaa. Tässä pykälät jotka julkaistiin YLE:n uutisissa:

5 § Hybridiosaamiskeskuksella on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus, ellei se ole yksittäistapauksessa nimenomaisesti siitä luopunut. Koskemattomuudesta luopuminen ei sisällä suostumusta tuomion täytäntöönpanotoimiin. Tuomio on pantavissa täytäntöön vain, jos siihen on suostuttu erikseen.

11 § Hybridiosaamiskeskuksen johtokunnan jäsenillä, johtajalla ja keskuksen henkilöstöllä on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus heidän tehtävänsä perusteella antamiensa suullisten ja kirjallisten lausuntojen ja tehtävänsä perusteella suorittamiensa toimenpiteiden osalta."

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

En pääse lukemaan linkkiä.

Lakikirjan kaikki osat pitäisi olla julkaistuna netissä. Mistä laista ja miltä sivulta ko. pykälät löytyvät?

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Jos tuolta keskukselta alkaa tulemaan julkisuuteen propagandaa, kyllä kai se aika nopeasti huomataan. Luultavasti tuollainen aktiivinen hybridivaikuttaminen tuon keskuksen toimintaan ainakin kuuluu. Ei kannata olla sinisilmäinen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Putinisteja harmittaa, ainakin ylläolevasta kirjoittelusta päätellen :)

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Miten Näränen saa isänmaallisuuden väännettyä Putinismiksi? On tää v..tu kumma miten aikuset ihmiset on aivopesty perseilemään maailman sotaisimman maan johtaman aseteollisuuden lobbauslaitoksen eli Naton edessä. Kyllä täytyy ajatusten olla tungettuna ahtaaseen putkeen. Onko käynyt mielessä, että noin 80% suomalaisista vastustaa Natoa ja aivopesukeskus vain uusi yritys kusettaa kansa tämän hetkisen p...ska hallituksen kannalle ostamaan ylihintaisia aseita jenkeiltä? Voitko kertoa mitä Suomen perustuslain vastaiseksikin väitetty vakoilukeskus tekee Helsingin keskustassa? Ootko tosissas, että meillä on joku v...tun Jessikka Aron lanseeraama trolliongelma täällä johon tarvitaan tollasta keskusta? Oikein syytesuojalla varustettuna? Samaa se on kuin Stubb&Co. Suomen mädättäjien perustuslain vastainen Isäntämaasopimuskin. Amen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Johnny, voit olla oikeassa. Mutta kerro selvästi mistä Suomen laista ja miltä sivulta lakikirjasta ko. syytesuojapykälät löytyvät?

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Kyseessä ei ole mikään yleislaki vaan hybridivakoilukeskus on saanut kokonaan oman lakinsa. Ks. HE 59/2017, siinä on koko hallituksen esitys. Laki tuli näennäisesti voimaan 01.07.2017, mutta todellisuudessa Sipilä ja Terho nuijivat sen läpi jo 24. päivänä toukokuuta 2017. Meininki oli kuin Isäntämaasopimusta solmittaessa jolloin Stubb & Co. ohittivat perustuslain vastaisesti eduskunnan päätöksen teossa.

Vastaus kysymykseesi alkaa pykälästä 5. Tässä vielä linkki Finlexiin. http://finlex.fi/fi/esitykset/he/2017/20170059?sea...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Liikenne- ja viestintäministeriön lausunnossa kiinnitettiin huomiota ehdotettuun rajaukseen johtokunnan jäsenten ja henkilöstön lainkäytöllisestä koskemattomuudesta. Ehdotettu rajaus on tavanomainen kansainvälisessä käytännössä esimerkiksi kansainvälisten järjestöjen perustamis- tai isäntämaasopimuksissa."

Hallituksen esitys ei ole vielä laki!
Tämä on vasta hallituksen esitys.
On todettava että mitään syytesuojaa Aivopesukeskuksen työntekijöille ei ole olemassa Suomen laissa! Ipulaiset ja muut putinistit vain kieroilevat ja pelottelevat ihmisiä.

Toimituksen poiminnat