JohnnyLoikkanen Täynnä EU:n jäsenmaksuja ja hallitsematonta maahanmuuttoa? Niin minäkin!

Kuka valehtelee Ukrainan tilanteesta? - ETYJ:n raportti kertoo

Mediamme kyky uutisoida Ukrainantilannetta totuudenmukaisesti ja tasapuolisesti on käsittämättömän huono. Viime keväänä alkaneessa Ukrainan vallankumouksesta oli jo etukäteen tiedossa tahot jotka vallankumousta puuhastelee ja tahot jotka sitä tukevat. Maidanin verilöyly oli silmin nähden provosoitu ja organisoitu ulkopuolelta. Aiheesta löytyy kasoittain todisteita, vaan ei Suomen median palstatiloilla. Meillä uutisoidaan vain yhdellä silmällä aivan päinvastaista. Hieman pintaa syvempi raapaisu ulkomaiseen mediatarjontaan riittää ymmärtämään miten pimennossa suomalaisia pidetään.

Viime kevääseen verrattuna tilanne on kuitenkin jo paljon hurjempi. Melkoisessa mediapimennossa USA rahtaa jatkuvasti lisää rautaa Ukrainan(ja Venäjän) rajojen läheisyyteen. Arvioiden mukaan lähes 500 tankkia on "luonnollisesti" sijoitettuina näihin natomaihin ja Naton nopeantoiminnan joukkoja ollaan lisäämässä. Myös Puola on alkanut kouluttamaan reserviläisiään. Ikävää että Puola on konfliktin mahdollisesti laajetessa huijattu uhraamaan itsensä. Muistetaan vielä, että EU:n Venäjälle langettamat talouspakotteet on tehty USA:n aloitteesta, etten sanoisi jopa USA:n mieliksi, niin kuka tässä pyrkii ja mihin? EU ainoastaan häviää tässä pelissä. Venäjä on ylivoimasesti suurin yksittäinen kauppakumppani EU:lle. Voittaja on USA. Tässäkin asiassa palstatilan valtaa Ruplankurssin heikkeneminen dollariin nähden. Sitä ei uutisoida lainkaan, että euron arvo suhteessa dollariin on ollut vuosikausia +/- 1,35 dollaria per euro. Tänään se on enää 1.12, yli 20:n sentin pudotus eurolta on todella paljon.

EU:ta painostetaan jatkuvasti tiukempiin toimiin Ukrainassa sotivaa ja milloin vain "sotaa tukevaa" Venäjää kohtaan. Painotan Venäjää, koska niin väitetään, vaikka kyse onkin vain Ukrainalaisista(tai Novorussialaisista) jotka puhuvat Venäjää äidinkielenään. Tarkoituksellista harhaanjohtamista. Ajetaanko meitä sotaan Yhdysvaltojen toimesta? Noh, jos ajetaan niin natomaita ajetaan, ei meitä. Vai mitä ne allekirjoitti kansalta piilossa ja jopa eduskunnalta kysymättä Nato Isäntämaasopimukseen?

Siitä enemmän täällä: http://johnnyloikkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185813-naton-isantamaaso...

Lisää pakotteita vaaditaan USA-johtoisesti jatkuvasti, mutta millä perusteella? Syytöksiä kyllä riittää ja meidän Natolle kuuliaiset mediamme toistavat niitä faktoina. Stubb hehkuttaa Suomea Natoon samalla kun Tuomioja ja Haglund vähättelevät Nato isäntämaasopimuksen merkitystä. Vähättely otetaan kyllä mediassa esille, olennaisia asioita ei. Asiasta kertoo paljon, että se tehtiin salassa jopa eduskunnalta, eikä siihenkään kiinnitetä huomiota lainkaan vaikka kyse on koko Suomen puolustuspoliittisesta asemasta ja asiasta johon suomalaisilla erittäin vahvoja mielipiteitä. Missä me oikein mennään? Tuulesta temmatuja väitteitä tietyiltä poliitikoilta riittää ja mediat toistavat niitä. Toistavat niin paljon, että kriittisemmänkin lukijan todellisuudentaju joutuu koetukselle ja vähemmän seuraava sisäistää asiat totuutena.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön(ETYJ) viikkoraportti linkkinä. Niille jotka seuraa vain iltapäivälehtiä, joiden mukaan Venäjä sotii Ukrainassa, tämä voi tulla vähän yllätyksenä. Pähkinänkuoressa 18: ETYJ:n tarkkailijaa raportoi, ettei Venäläisiä sotilasyksiköitä ole ylittänyt kumpaakaan rajaa. Itseasiassa raportissa ei mainita että tarkkailijat olisivat edes nähneet siellä venäläisiä sotilaita. Maastopukuisia on nähty kyllä, mutta aseistamattomina ja plus-miinus tilastossa heitä lähtee Venäjälle enemmän kuin palaa takaisin.

Tässä linkki ETYJ:n raporttiin: http://www.osce.org/om/137676

EU:ssa on pahasti jotain vikana kun sen oma tarkkailujärjestö kertoo ettei Venäjä ole hyökännyt, mutta silti EU:n kanta(tai siis USA:n) on, että pakotteita ei voida purkaa vaan niitä pitää lisätä.

Ketään ei tunnu häiritsevän myöskään, että tynkä-Ukrainan parlamenttia ohjailee tosiasiassa fasistinen, pieni, mutta äänekäs ja väkivaltainen joukko radikaaleja. Samoja jotka hoitivat vallankaappauksen aseellisen osuuden. Edelleen, osa nykyhallituksesta kuuluu Svobodaan. Puolueeseen, jonka nationalistisista aineksista ja päästämisestä Ukrainan hallitukseen EU vasta 2012 ilmaisi huolensa kuvaillen Svobodaa muukalaisvihamieliseksi, antisemitistiseksi ja rasistiseksi puolueeksi. Mikä muutti EU:n kannan? Nythän se on aloittamalla täysimittaisen sodan venäjänkielistä väestöä kohtaan, sekä pommittamalla rahoituksen myötä tihentyvään tahtiin siviilikohteita osoittanut, ettei se ole sellainen? Ilmeisesti on osoittanut koska EU ja USA antoivat tälle hienolle joukkiolle juuri melkein 4 miljardia euroa rahoitusta. EU päätöksellä me maksamme ja hyväksymme tämän kansanmurhan.

EU:n oman Svobodaa koskevan lausunnon voi tarkistaa tästä linkistä:(Kohta 8) http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-T...

Vaihtoehtoja vallankaappauksen alullepanijasta ei suurissa medioissa löydy. Ei löydy, vaikka Ukrainan nk. parlamenttiin on valittu vallankaappauksen jälkeen kolme Yhdysvaltoihin hyvin läheisissä kytköksissä olevaa, ulkomaalaista ministeriä. Siis Ukrainan hallitukseen?!

Valtiovarainministeriksi on noussut yhdysvaltalainen Natalie Jaresko, joka on toiminut aiemmin Yhdysvaltain ulkoministeriössä. Talousministeriksi on juntattu liettualainen investointipankkiiri Aivaras Abromavicius ja terveysministeriksi Georgian entinen terveysministeri Aleksander Kvitashvili. Siis Yhdysvallat, Liettua ja Georgia. Siinä kolme maata joiden taustoja ei tarvitse hirveästi miettiä, että mieleen juolahtaa jälleen kerran, mikäs muu kuin, uusi vallankaappaus. Paremmin muotoiltuna hallituksen vaihtaminen USA:ta miellyttäväksi. Tätä EU tukee rahallisesti, joskin olen melko varma siitä, että useimmat edustajat vain tietämättömyyttään. Eikö kellojen kuuluisi jo alkaa soimaan, ennen tätä olivat mm. Libya, Jugoslavia, Egypti, Iran(53), Afganistan, Sudan ja Tunisia. Samoin Irak jossa vallankaappaus päätyi täysimittaiseen sotaan. Samoin on tilanne Syyriassa, jonka "kapinallisia" USA tukee sotimaan hallitusta vastaan. Nuo Syyrian kapinalliset muuten tunnetaan paremmin nimellä, Al-Qaida, ISIS, Al-Nusra tai vaikkapa terrroristi. Syyrialaiset eivät itse alkuhämmingin jälkeen käytännössä kapinoi lainkaan ymmärrettyään mistä on kyse.

Tässä tyypillinen Iltasanomien uutisointi "Sudan itsenäistyi" (USA:n tukemana), eli maahan laitettiin USA-myönteinen nukkehallitus: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288635091779.html

 

Onko Ukraina sijainniltaan niin lähellä, että asioiden tapaan uusiutua ei vain haluta uskoa tai ettei USA:n röyhkeys riittäisi? Eikö, miten NSA, joka vakoili/vakoilee EU:n sekä yksittäisten EU-maiden johtajia, muttei siitä sen enempää koska siitä lehdet sentään kirjoitti. Muistutetaan kuitenkin, että USA;n(mm.USAID-järjestön nimissä) tukema vallankumous(ns. oranssivallankumous) suoritettiin Ukrainassa viimeksi 2004. Varmaan ovat parantaneet tapansa sittemmin. Vai onko kyseessä uusi tapa? Ei ole... http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013082017392042_ul.shtml

Painotan, että kyseenalaistan USA:n hallituksen toiminnan. En tunne minkäänlaista antipatiaa tavallista amerikkalaista kohtaan, oikeastaan melkein päinvastoin. Ihmettelen myös Yhdysvaltojen ulkopuolisten tahojen motiiveja kannattaa vielä 2010-luvulla USA:n harjoittamaa sotimista ja riistopolitiikkaa.

Juttu venähti pitkäksi joten pahoittelen siinä mahdollisesti olevia puutteita.

Nato ei miellytä, mutta siihen on ratkaisu. Ainoa puolue jonka kaikki jäsenet ovat Natoa vastaan!

www.ipu.fi

Yhdistytään kokoomuksen natopolitiikkaa vastaan, ennen kuin on liian myöhäistä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Usan sotilasteollinen kompleksi haluaa sotaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuon ipun liputtaminen tällaisen blogikirjoituksen lopussa paljasti niin blogistin päämäärän kuin jo aiemminkin selväksi käyneen tosiasian ipun olemuksesta venäläisen propagandan äänitorvena Suomessa. Varsinainen "itsenäisyyspuolue".

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Itsenäinen neuvostotasavalta?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Juupa juu, Natottajilla ei ole paljon keinoja jäljellä, kun jokainen nato- ja länsikriittinen kommentti ohitetaan joko Kremlin trollitehtaan tuotoksena tai vaalimainontana.

Toivottavasti kansan enemmistö kuitenkin on enemmän kiinnostunut asioiden sisällöstä kuin näistä sen liepeillä räksyttävistä trollitehdaskoirista. Kuten valtamedian propagandasta.

IPUn liputtaminen nimenomaan tämän kirjoituksen lopussa on enemmän kuin luontevaa, jos vaivautuu lukemaan puolueiden vaaliohjelmia. IPUn ohjelma näet on varsinkin natokriittisille aivan ylivoimainen. Ja natokriittisiä on Suomessa enemmistö kansalaisista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otsikkohan ei kuulu "Saako Natoa kritisoida?" vaan "Kuka valehtelee Ukrainan tilanteesta?"

Loikkanen valehtelee. Svoboda ei ole merkittävä tekijä Ukrainan poliittisessa linjassa, eikä enää edes hallituksen vähemmistöjäsen.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #47

Niinpä. IPU lienee ainoa puolue joka kannatta nykyisten järjestelyjen purkamista. Sille taitaa onneksi olla yhtä vähän kannatusta Suomessa kuin, mitä on IPUn kannatus eli aika nollissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

ETYJ:ssä on 57 jäsenmaata, muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat. Se ei ole "EU:n oma tarkkailujärjestö". Svoboda poistui Ukrainan hallituksesta menetettyään melkein kaikki parlamenttipaikkansa syksyn vapaissa vaaleissa.

IPU näyttää haluavan, että Suomi "itsenäistyy" samalla tavoin kuin Krim.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Etkö siis pidä Etyj:n raportteja luotettavina? Tosiasiahan kuitenkin on, ettei Etyj ole voinut todentaa, että Ukrainan alueella olisi esim. venäläistä raskasta sotakalustoa. Useista lähteistä voidaan päätellä, että Ukrainassa on venäläisiä sotilaita. Se on kuitenkin eri asia kuin Venäjän armeijan läsnäolo Ukrainassa (ts. Venäjän hyökkäys Ukrainaan, kuten Suomessa usein uutisoidaan), joka on väite, jonka pitäisi olla todistettavissa. Esimerkiksi Ari Sanderin paikan päällä pitämän sotapäiväkirjan mukaan osa venäläisistä vapaaehtoisista ei ole käynyt edes armeijaa Venäjällä, vaikka osa on ammattisotilaita. http://pax.fi/node/ukraina-sotapaivakirja

Peter Saramo taas on tehnyt länsimaalaisenkin mielestä uskottavan uutisanalyysin ja pohtii myös tätä aihetta. Minusta on ihan johdonmukaista päätellä, että jos Venäjä olisi hyökännyt Ukrainaan, Etyj olisi raportoinut tästä ja todisteeksi löytyisi myös esim. satelliittikuvia. http://simeonjahanna.com/2015/01/30/informaatiosot...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pidän ETYJ:n raportteja luotettavina. Kannattaa lukea, mitä niissä todella sanotaan. Kukaanhan ei ole väittänyt Venäjän armeijan olevan virallisesti muualla Ukrainassa kuin Krimillä. Sille ajatukselle taas nauravat naurismaan aidatkin, että nämä venäläiset tankit ja ohjusjärjestelmät eivät olisi venäläisiä.

Tässä ETYJ:n yleiskokouksen puheenjohtajan mielipide:

http://yle.fi/uutiset/kanerva_etyjin_aseettomien_t...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Toivottavasti nämä ulkomailta ohjatut hyväntahtoiset hölmöt saavat korvausta tai edes lupauksia tulevasta herrahissistä uskomattomilla kirjoituksillaan.
Muuten ei pysty käsittämään koko roskaa.

Tuollaisten saivareidenko pitäisi edestä johtaa suomalaisia? Mieluummin syön matoja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Matoja syötkin kun toistat papukaijana valtamedian propagandaa. Vaikka ne onkin karkilla päällystettyjä, ne madot.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Juha, Janne, Jari-Pekka ja Tomi. Koettakaa ottaa joku kanta blogistin tekstiin. Siis muu kuin IPU.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jari-Pekka mainitsi kaiken oleellisen siihen liittyen omassa kommentissaan.
ETYJ on muuten Neuvostoliiton promotoiman ETYK-kokouksen aikaansaama järjestö, joten eiköhän sen pitäisi Putinillekin kelvata.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Onko tämän tarkoitus sanoa, että koska aloite Helsingissä pidettyyn ensimmäiseen ETYK-kokoukseen tuli Neuvostoliitolta silloin 1970-luvun alussa, Etyj ei ole järjestönä uskottava? Tuohon kokoukseenhan osallistui 35 valtion päämiehet, mm. Yhdysvalloista ja Kanadasta sekä Albaniaa ja Andorraa lukuun ottamatta kaikista Euroopan valtioista. Nykyisin Etyj:iin kuuluu 57 valtiota, jotka ilmeisesti mielestäsi siis kaikki ajavat ja ovat ajaneet aina 70-luvulta asti Neuvostoliiton/Venäjän etua?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Blogin tekstiin on helppo ottaa kantaa.
Siinä hyväksytään Venäjän toimet Ukrainassa sataprosenttisesti ja poljetaan lokaan ukrainalaisten tahto.
Ikävä kyllä siinä muokataan mielipideympäristöä suotuisaksi seuraavien alueiden 'kansanäänestyksille'. Sitähän ipu on tavannut harrastaa.

Antti Jokela

Kuka valehtelee Ukrainan tilanteesta?

No, katsotaanpa.

USA rahtaa jatkuvasti lisää rautaa Ukrainan(ja Venäjän) rajojen läheisyyteen.

Venäjä rahtaa rautaa ja joukkoja Ukrainaan.

Venäjä on ylivoimasesti suurin yksittäinen kauppakumppani EU:lle.

Suurin on USA (14.2%), sitten tulee Kiina (12.5%).

...euron arvo suhteessa dollariin on ollut vuosikausia +/- 1,35 dollaria per euro. Tänään se on enää 1.12, yli 20:n sentin pudotus eurolta on todella paljon.

IPU haluaa palata omaan valuuttaan, jotta se voitaisiin devalvoida. Mikä siis on ongelma?

ETYJ:n tarkkailijaa raportoi, ettei Venäläisiä sotilasyksiköitä ole ylittänyt kumpaakaan rajaa.

ETYJ tarkkailee kahdella rajanylityspaikalla noin yhden kilometrin kaistaletta rajasta, jonka pituus on 2000 km. ETYJ:n täyskokous muotoilee seuraavasti:

"We therefore deeply regret that the Russian Federation has again refused to support the proposal for significantly expanding the currently limited mandate of the OSCE observers at two Russian checkpoints... We call on the Russian Federation to demonstrate its commitment to implementation of the Minsk arrangements in good faith..."

EU:ssa on pahasti jotain vikana kun sen oma tarkkailujärjestö [ETYJ]...

ETYJ ei ole EU:n tarkkailujärjestö.

Edelleen, osa nykyhallituksesta kuuluu Svobodaan.

Svoboda ei kuulu hallitukseen. (Parlamentissakin Svoboda menetti viimeisissä vaaleissa 31 paikkaa ja nyt heillä on jäljellä 6 paikkaa 450:stä.)

Nythän se [Svoboda] on aloittamalla täysimittaisen sodan venäjänkielistä väestöä kohtaan...

Yksi puolue kuudella edustajalla 450:stä? Edes Venäjän media ei ole tällaista väittänyt, mutta kaiken näkee kun kauan elää...

Ilmeisesti on osoittanut koska EU ja USA antoivat tälle hienolle joukkiolle [Svoboda] juuri melkein 4 miljardia euroa rahoitusta.

Yhdelle puolueelle kuudella edustajalla 450:stä?

Valtiovarainministeriksi on noussut yhdysvaltalainen Natalie Jaresko

Yhdysvalloissa syntynyt ukrainalainen.

Talousministeriksi on juntattu liettualainen investointipankkiiri Aivaras Abromavicius...

Ukrainan kansalainen nykyisin. Ukrainan laki ei salli kaksoiskansalaisuutta.

... ja terveysministeriksi Georgian entinen terveysministeri Aleksander Kvitashvili.

Ukrainan kansalainen nykyisin. Ukrainan laki ei salli kaksoiskansalaisuutta.

Siis Yhdysvallat, Liettua ja Georgia. Siinä kolme maata joiden taustoja ei tarvitse hirveästi miettiä, että mieleen juolahtaa jälleen kerran, mikäs muu kuin, uusi vallankaappaus.

Olen sanaton...

Syyrialaiset eivät itse alkuhämmingin jälkeen käytännössä kapinoi lainkaan...

Edelleen sanaton... Lopetan kommentoinnin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

"...euron arvo suhteessa dollariin on ollut vuosikausia +/- 1,35 dollaria per euro. Tänään se on enää 1.12, yli 20:n sentin pudotus eurolta on todella paljon.

IPU haluaa palata omaan valuuttaan, jotta se voitaisiin devalvoida. Mikä siis on ongelma?"

Tähän on sen verran sanottava että dollarin arvo suhteessa euroon on vaihdellut välillä 0,80 - 1,60 2000-luvulla.

Omaan valuuttaan palaaminen tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Silloin valuutta kelluu, sitä ei devalvoida.

Kun valuutta kelluu niin sen arvon määrittävät markkinat päivittäin jolloin se asettuu oikeaan arvoonsa suhteessa maan talouden suoritus ja kilpailukykyyn.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarmo Nevalainen

Euro on myös kelluva valuutta, eli sen kurssi suhteessa maailman muihin valtavaluuttoihin määräytyy kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla.

Myös dollari on kelluva. Sen vuoksi on tarkasteltava valuuttamarkkinoiden muitakin suhdannetekijöitä kuin euron ja dollarin keskinäistä kurssia, jotta voi arvioida kurssinmuutosten syitä.

Eurosta tullut maailman toiseksi merkittävin kansainvälinen valuutta Yhdysvaltain dollarin jälkeen. Monet valtiot pitävät osan valuuttavarannostaan euroina.

Rupla on kelluva valuutta. Miksi se ei kellu vaan sukeltaa ?

Sinä haluat oman valuutan Suomeen joka mitättömän pienenä valuuttareservinä olisi finanssitalouden sukellusvene. Sitä ei todennäköisesti voisi edes pitää vaihdettavana valuuttana maamme rajojen ulkopuolella.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #26

Blaaa blaa blaa blaa bla bla bla....=)

Kyllä, niin ovat myös Ruostin, Norjan ja TAnskan valuutat sellaisia sukellusveneitä.

Sveitsi jo jätti eurokytköksen. Muitakin tulee.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #36

Jarmo Nevalainen

Kun minä yritin selittää, että valuutan arvoon vaikuttaa muutkin tekijät kuin se, että valuutta kelluu.

Ei mennyt perille. Blää,blää, blää kertoo kaiken.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen Vastaus kommenttiin #54

Tottakai vaikuttaa, ei kai kukaan muuta ole väittänytkään?

Kun raha hakee arvonsa markkinoilta niin silloin se pääsääntöisesti asettuu oikeaan arvoonsa suhteessa maan suoritus ja kilpailukykyyn.

Omalla kansallisellisella valuutalla turvataan talouden toimintaedellytykset, työllisyys, koulutus, terveydenhuolto ja muut julkiset palvelut sekä kotimaiset investoinnit teollisuuteen ja tutkimukseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotenkin tuntuu, että alunperin Ilkka Hakalehton johtama IPU oli alun alkajen lähinnä väyrysläisten impivaarapuolue, mutta se kaapattiin Putinin äänitorveksi muutamia vuosia sitten ja profiili on siihen suuntaan selkeytynyt viime aikoina entisestään.

Säännöllisesti puoluerekisteristä kannatuksen puutteen vuoksi silloin tällöin poistettu puolue on otollinen kohde kaappaukselle, kun se tarvitsee voimakasta taustatukea.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Onko tuo nyt parasta mihin pystyt? =)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #16

Tässä rinnalle itsenäisyyspuolueen pj Pesosen teksti, jossa sanotaan mm. "Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta..."
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16834...

---
Huom. Olisin voinut vastata myös tuomalla tänne venäläisen naapurinsa tappaneeseen kokoomusnuorten johtajaan liittyviä artikkeleja tmv. ja siirtää keskustelua siihen, missä porukassa karmein väki pyörii, mutta jätin väliin koska pidin sitä asiattomana.

Kalevi Wahrman Vastaus kommenttiin #16

Karita Mattilan kannanotot kuuluivat luokkaan "tietämättömänhölmöjä" ja niistä halutaan itseasiassa vaieta.

Kalevi Wahrman Vastaus kommenttiin #16

Karita Mattilan kannanotot kuuluivat luokkaan "tietämättömänhölmöjä" ja niistä halutaan itseasiassa vaieta.

Kalevi Wahrman Vastaus kommenttiin #16

Karita Mattilan kannanotot kuuluivat luokkaan "tietämättömänhölmöjä" ja niistä halutaan itseasiassa vaieta.

Jari Rauhala

Kyllä ETYJ on raportoinut aika lailla päinvastoin mitä suomalainen media, kun sitä on seurannut. Mutta on ymmärrettävää että valtamedia ei voi sitä tuoda esiin, koska uutisointi Natoon liittymisen puolesta tyssäisi siihen. Ilmeisesti median on vain uskorravuutensa vuoksi ylläpidettävä valtavaa idän uhkaa ja toivottava että ihmiset edes jossain määrin pitäisivät sen uutisointia totena.

Mauri Skön

Miksei media pommita kysymyksillään ETYJin presidenttiä Ilkka Kanervaa? Sen nyt luulisi tietävän suunnilleen, miten asiat ovat.

Jari Rauhala

Vaikka ei alkuun olisi uskonut, niin media on ilmeisesti niiden ohjauksessa, jotka haluaisivat viedä maata Natoon. Omistajat, päätoimittajat ja sitä myöten rivitoimittajat haastattelevat ketä käsketään. Oli aluksi outoa havaita, miten esimerkiksi entisiä upseereita, kuten Ahto, Visuri, Hägglund jne, puhumattakaan muista, jotka suhtautuvat kriittisemmin asiaan, ei ole mediaan juurikaan haastatateltu. Kiteytettynä; he sanovat Naton olevan USA:n ulkopolitiikan väline.
Paljon on uutisoitu Venäjän vaarasta meille, joka on mutkan kautta samaa nato-asian myymistä.
Tämä ajatuksena että olemme ja elämme demokratiassa, missä olisi vapaa lehdistö.

Mutta näillä eväillä on mentävä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Paras keskittyä yritykseesi liittyviin ongelmiin, mahdollisuuksiin. Samoin välttää poliittista kannanottoa asiakkaan kuullen, saattaa ketjureaktiossa se ammatillinen osaaminenkin joutua kritiikin kohteeksi.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Luultavasti Veikko Mäkitalo olet oikeassa. Kertonee jotain suomalaisesta suvaitsevaisuudesta, keskusteluvalmiuksista, erilaisuuden sietämisestä, mielipiteiden vaihdosta ja tavoista joilla mielipiteet kehittyvät.

Päättelyprosessi, jossa yksinkertaistetaan yksi osa-alue kattamaan ja selittämään koko henkilö/yhdyskunta on vaarallista.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suosittelen kaikille kommentoijille eduskunnan suuren valiokunnan sihteerin, Peter Saramon artikkelia "Informaatiosota 2015: Kun hyviksiä ei ole" http://simeonjahanna.com/2015/01/30/informaatiosot...

Artikkeli on pyrkimyksessään puolueettomaan tarkasteluun esikuvallinen.

Huom. Suomen Sotilaassa - joka on mielestäni NATO-myönteinen - kehaistaan Saramon edellistä Ukrainan konfliktia käsittelevää artikkelia http://www.suomensotilas.fi/fi/aina-ei-tarvitse-ed...

---
Eikö ole, hyvät herrat, hieman halpaa vetää itsenäisyyspuolue tähän mukaan konfliktin motivoituneena osapuolena?

Blogisti kirjoittaa yksityishenkilönä omia mielipiteitään, ja hänellä on oikeus kertoa itsenäisyyspuolueen olevan NATO-vastainen - ilman että tästä vedetään se johtopäätös, että Venäjä rahoittaa itsenäisyyspuoluetta tai että itsenäisyyspuolueen jäsenet ovat putinisteja.

Joku kommentoineista herroista jopa toivoi, että itsenäisyyspuolue saa riittävän maksun ja lupauksia herrahissistä. Tuo toive ei kerro mitään itsenäisyyspuolueesta, ainoastaan niistä voimista, jotka liikuttelevat kommentin esittänyttä henkilöä.

Blogisti esitti itsenäisyyspuolueesta yhden ainoan huomautuksen koko tekstissä. Itsenäisyyspuolue ei ollut aloituksen aihe. Aihe oli blogistin näkemys Ukrainan tilanteesta. Ja siitä ei ilmeisesti kommentoijilla ole muita mielipiteitä kuin että Venäjä on syyllinen?

Yhdysvaltain ulkoministeriö ei ole vahvistanut, että Ukrainassa taistelisi Venäjän vakinaisen armeijan joukkoja, jotka on komennettu sinne Venäjän hallituksen käskystä ja pääesikunnan ohjatessa toimintaa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kiitos Riikka kommentistasi. Aloin jo huolestua, että olenkin ollut oikeassa väittäessäni, että koko Suomen kansa on vaipunut joukkopsykoosiin. Hyvä, etteivät sentään aivan kaikki. Tai tietäähän tuon kyllä toisaalta siitäkin, että jatkuvasta propagandapommituksesta huolimatta noin 80 % suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä. Ovat siis ilmeisesti Putinisteja ja Kremlin palkkalistoilla? Ihme kun vaurastuminen ei ole alkanut näkyä katukuvassa. Sen enempää, kuin Ipun toimintabudjetissakaan, mitä minä olen sivusta seuraillut. Luulisi Venäjän paremmin rahoittavan työmiehiään, eikö niin?

Jos nyt tuolta kannalta asiaa tarkastelee, on aika helppoa huomata, millä puolella on (ulkomainen?) rahoitus. Minkä mielipiteiden esilletuomiseen on ollut varaa ostaa media.

Mauri Skön

Hitlerillä oli juutalaiset, Merkelillä on venäläiset. Hitlerin luhistuttua ihmeteltiin, että mitenkä kaikki oli ylipäänsä mahdollista. EUn virhe oli luoda Ukrainasta Merkelin Stalingrad.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

En voi olla kommentoimatta sitä, että länsi; Churchill ja Roosevelt saattoivat aloittaa II-maailmansodan vaikka virallinen syy on Hitlerin lebensraum-politiikka. Suurin osa tähän liittyvistä asiakirjoista esim. brittien arkistoissa on yhä salattuna ja vielä todella kauan. Miksi?

Puola on menossa taas samaan ansaan kuin lukuisia kertoja historiansa aikana ja jälleen kerran Puolalle tulee käymään, kuten aikaisemmin; sitä ei enää ole.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen voittajavaltiot vetivät maiden rajoja mielensä mukaan ja Eurooppaan syntyi valtioita, joita ei aikaisemmin ollut.

Tämä on heijastellut Euroopan ja Lähi-idän turvallisuuteen aina näihin päiviin saakka. Rajoja vedettiin viivoittimella, ei etnisten rajalinjojen perusteella.

Lähi-idän keinotekoiset valtiot eivät ole käytännössä eläneet rauhan aikaa koskaan historiansa aikana, vaan aina on jossain kärhämöity.

Jos Neuvostoliitossa aikoinaan olisi saatettu edes kuvitella syntyvän EU:n, joka Yhdysvaltain tuella alkaa voimallisesti levittäytymään itään, ei Ukraina olisi koskaan vapautunut, vaan olisi osa Venäjää.

Eräs hyvinkin retorinen kysymys.

USA ja Venäjä ovat rajanaapureita Siperiassa. Vain Beringinsalmi erottaa nämä maailmanpoliittiset kiistakumppanit. Onko tuolla alueella kärhämiä?

Ei ainakaan mitään uutisoimisen arvoista.

USA ei siis halua suoraa kriisiä Venäjän kanssa, vaan käyttää vivuttamisessa apunaan Euroopan hyödyllisiä idiootteja.

Näin ollen seuraava sota tuhoaa jälleen kerran läntisen Euroopan.

Jonka se eittämättä ansaitsee kaivaessaan verta nenästään.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Usa haluaa ensisijaisesti taloussotaa Venäjää vastaan.
Jos se ei tepsi, niin suoria sotatoimia seuraavaksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ipulaiset ja kommunistit kokoustivat eilen Kuopiossa suomalaisen Syrizan perustamisen mahdollisuuksiata. Molemmat ovat puolestaan omituisesti hylänneet köyhän Ukrainan kansan asian, koska nämähän ovat probagandan väitteiden mukaan lapsia syöviä fasisteja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Luulisi sinunkin pystyvän parempaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mark Andersson, enimmäkseen olen nähnyt sinun juttelevan ihan järkeviä. Nyt täytyy kuitenkin ihmetellä, mikä ihmeessä on on sinut tuohon luuloon saanut.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #86

Siihen luuloon, että Lauri Kiiski pystyy parempaan argumentaatioon.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Voisitko hieman avata?

Minulle jäi epäselväksi miten ipulaisten ja skp:n tapaaminen liittyy Ukrainan kansan asian hylkäämiseen. Päätettiinkö sellaisesta tuossa mainitsemassasi kokouksessa?

Missä propagandassa on väitetty köyhien ukrainalaisten olevan lapsia syöviä fasisteja? Hesarissa vai mikä oli lähde?

Minua henkilökohtaisesti ei kiinnosta onko Ukrainan hallitus neoromanttinen vai konsensuskonformatiivinen vaan se, miten se kohtelee väestöä. Ja nyt ei hyvältä näytä.

Onneksi pääsevät pakenemaan Venäjälle :)

Tosissaan. Puhuin tänään henkilön kanssa, joka Venäjällä olevasta ukrainalaisten pakolaisleiristä kertoessaan mainitsi siellä olevien pakolaisten pyytäneen kertomaan että he lähtivät murhaa pakoon Ukrainasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ipulaiset ja kommunistit kokoustivat eilen Kuopiossa suomalaisen Syrizan perustamisen mahdollisuuksiata. Molemmat ovat puolestaan omituisesti hylänneet köyhän Ukrainan kansan asian, koska nämähän ovat probagandan väitteiden mukaan lapsia syöviä fasisteja.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Omat koirat purevat. Ukrainan pahamaineinen Aidar sotajoukko syyttää Ukrainan vakinaista armeijaa omiin asemiinsa ampumisesta.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=12774

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ok. No onkos tämä "venäläisten sotilaiden äidit-järjestö" joku amerikkalaisten salaliitto. Ylen uutinen 27.1.2015 näyttää uutisoivan, että järjestön mielestä Venäjä lähettää edelleen sotilaita Ukrainaan tunnistamattomina.

http://yle.fi/uutiset/sotilaiden_aidit_viranomaise...

Jyrki Paldán

Tuo järjestö saa rahoituksensa Yhdysvalloista.

Sehän ei tietysti kerro yhtikäs mitään, rahoitus kun ei tule ainakaan suoraan valtiolta, vaan hyväntekeväisyysjärjerstöltä, joka rahoittaa lukemattomia muitakin kohteita ympäri maailmaa. En silti täysin sulkisi pois etteikö sen turvin järjestöä voitaisi tarvittaessa käyttää propagandavälineenä, vaikkakin pidän sitä hyvin epätodennäköistä.

http://www.ned.org/publications/annual-reports/201...

"Kostroma Regional Public Organization "Soldiers' Mothers Committee"
$26,201

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

On tämä vaan melkoinen palsta...ei voi muuta sanoa. (kommenteista päätellen)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Johnnylle näkökulman laajentamisesta. Yhdysvaltalaisiin, suhteellisen vaikutusvaltaisiin tietolähteisiini nojaten voin vahvistaa tällaiset näkemykset hyvin varteenotettaviksi ja todellisia tapahtumia loogisesti vastaaviksi, vaikkakaan infosodalta ei voi koskaan täyttä varmuutta saada.

Venäläisiä tiedotusvälineitä en juuri ole ehtinyt seurailla, eikä meillä ole sinne ainakaan toistaiseksi puoluetasolla kunnollisia kontakteja, joten heidän näkemystään en osaa paljoakaan valaista. Jos saisimme sieltä rahoitusta, oman piirimme tilillä olisi luultavasti enemmän kuin 1200 euroa, mitä sieltä tällä hetkellä aktiivijäsentemme ansiosta löytyy. Jokainen talouspakotteisiin perehtynyt tietää, ettei Venäjän ja Suomen välillä pysty siirtämään tällä hetkellä rahaa, ellei ole yritystä, joka toimisi sekä Suomessa että Venäjällä.

Asiasisällön osumista kohdalleen tukee myös se, että olet saanut kimppuusi kaikki palstan vakiotrollit, joilla on kyllä mielipiteitä, mutta ei koskaan kunnollista faktaa väitteidensä pohjaksi. Jos lähteitä on, ne ovat matkan varrella paljastuneet järjestään jonkin tahon maksamiksi tai manipuloimiksi.

IPU tosiaan kannattaa puolueettomuusasemamme palauttamista ja puolustuksen hoitamista itsenäisesti. Meillä on vielä toistaiseksi kelvolliset edellytykset, vaikka eduskuntapuolueet ovatkin tehneet parhaansa itsenäisen puolustuksemme romuttamiseksi ja puolustusvoimamme yritetään korvata ylikansallisilla joukoilla. Oman keskuspankin ja rahan avulla homma on hoidettavissa ja jos länsipankkiirit laittavat hanttiin, on aina vaihtoehtona BRICS, jossa on jo yli 100 maata jäsenenä ja vaihtoehtoiset maksujärjestelmät käytössä tämän vuoden aikana.

Geopolitiikassa ystäviä ei todellisuudessa ole missään ilmansuunnassa. Tämän tietävät kaikki, jotka ovat historiaan vähänkin laajemmin perehtyneet. Vain Suomi on ollut riittävän tyhmä tuhoamaan suhteensa lähimpään suurvaltanaapuriin ja tekemään itsestään kaupallisessa mielessä saaren.

On meistä itsestämme kiinni, millaisia yhteistyömuotoja haemme, mutta nykyisellä tiellä tuhoamme koko taloutemme ja tulevaisuutemme hyvin nopeasti.

Puolueemme rahoitus tullaan keräämään Suomesta ja sillä mennään mitä kokoon saadaan. On viisautta huomioida Venäjän mielipiteet siinä kuin lännenkin, jotta osaamme toimia suomalaisten edun mukaisesti.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Myönnän pitkäksi venyneessä kirjoituksessani olevan joitakin asiavirheitä. Valitettavasti tosiaan rahoitus ei ole sillä mallilla(sitä ei ole), että voisin käyttää kaiken aikani miettimällä ja tarkistamalla jokaisen lauseen sisällön pohjamutiaan myöten (esim. että ETYJ on Euroopan oma tarkkailujärjestö). Se, että siellä on muitakin maita osallisina ei kuitenkaan muuta ETYJ:n raportin sisältöä, oikeastaan se tekee siitä jopa uskottavamman. No aina voi saivarrella. Mielellään näkisin kuitenkin jonkin "virallisen" päinvastaisen todisteen? Vastapuolella olevien poliitikkojen sanomisiin perustavat uutiset eivät ole sellaisia. Tässä kun minua nyt laitetaan putinistiksi niin huomautan, että olen kritisoinut samalla tavoin myös sellaisten maiden tapahtumia joilla ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa. Niitä on itseasiassa enemmän. Pohjimmiltaan tähtään kaikella sanomallani Suomen ja suomalaisten parhaaseen, siihen että kyseenalaistetaan mm. Suomen saavuttama etu osallistumisesta talouspakotteisiin EU:n(USA:n) mieliksi, vaikka meillä ei ole keskinäisiä konflikteja. Muutenkaan siinä ei voi kuin menettää. Venäjälle Suomen asettamilla pakotteilla ei ole mitään todellista merkitystä. Venäjä myy Kiinaan ja Intiaan sen mitä me ei osteta. Suomi ei ole suurvalta ja pitäisi ymmärtää toimia sen mukaan. Naapurina olevan talousmahdin hyödyntämättä jättäminen on typerää. Varsinkin jos ainoa syy on mielistellä tottelemalla EU:ta, josta emme ole hyötyneet pennin tai sentin vertaa.

IPU:sta sen verran, että kyllä on joillain tahoilla kiire leimata puoluetta siihen nähden, etten edes kuulu puolueeseen? Samalla tavoin olen kirjoittanut aina. Koska puolue on samalla asialla kuin minäkin, niin en toki väitä ettenkö lähitulevaisuudessa saattaisi siihen liittyäkin. Itseasiassa aion.

-Antaa asioiden tapella

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

On totta että länsimedia ei aina käsittele asioita ihan tasapuolisesti ja ainakaan avoimesti. Se jättää tilaa itäfasistiselle putinmedialle löytää porsaanreikiä joita kautta voi tunkeutua länsieurooppalaisten tajuntaan paremmin kuin desantti Bäckmanit sun muut puolipellet. Miksi ihmeessä Putin muuten tukisi esimerkiksi entisten DDR-läisten Pegida-liikettä ja natsistisina pidettyjä voimia (paitsi aatesyistä tietty, vrt. Molotov-Ribbentrop-liitto)?

On muuten ilmestynyt 2-osa suosittuun blogisarjaan Putinin-jälkeinen Venäjä nyt - http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185890-p...

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

"Eikö kellojen kuuluisi jo alkaa soimaan, ennen tätä olivat mm. Libya, Jugoslavia, Egypti, Iran(53), Afganistan, Sudan ja Tunisia. Samoin Irak jossa vallankaappaus päätyi täysimittaiseen sotaan. Samoin on tilanne Syyriassa, jonka "kapinallisia" USA tukee sotimaan hallitusta vastaan."

Tässä syy, miksi USA on liikkeellä... Pentagonin entinen 2 tähden kenraali Wesley Clark kertoo miten asiat lähti... https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
Jotkut voivat hieman ällistyä, mutta heille tämäkäkin totuus on vaikea paikka.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jokseenkin jokainen Yhdysvaltain demokraattisen puolueen kymmenistä miljoonista äänestäjistä on samaa mieltä joka sanasta tuossa Wesley Clarkin Keski-Itää koskevassa katsauksessa. Barack Obama, Joe Biden ja John Kerry ovat samaa mieltä. Juuri siksi Obama on valittu jo kahdesti. Minä olen samaa mieltä. Kaikki lukutaitoiset eurooppalaiset ovat samaa mieltä.

Tämä katsaus Bushin-Cheneyn sotapolitiikkaan ei kuitenkaan liity mitenkään 2010-luvun tapahtumiin Ukrainassa. Eikä tämän ketjun aiheeseen. Ei siis absoluuttisesti mitenkään. Venäjä ei nyt vain kerta kaikkiaan pääse kuin koira veräjästä sen tähden, että joku muukin on joskus hyökännyt jonnekin valheellisin perustein.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Äänestysprosentit ovat olleet 50% pinnassa, ja tämä määrä jakautuu usealle kandidaatille.

Veikkaan, että moni näkee saman politiikan jatkuvan hallituksen vaihduttuakin joten he liittävät sotapuuhat samaan jatkumoon.

Ja ttenkin jotkin sodat ovat jatkuneet useankin hallituksen aikana.

Pekka Sandberg

Kerrankin joku kirjoitti asiaa ukrainasta,ei vain valtiojohtoista propagandaa.Olemme pahassa raossa konfliktin levitessä.Natoa ei kiinnosta pätkääkään kohtalomme vaan sijaintimme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjää ei kiinnosta pätkääkään kohtalomme, vaan sijainti. NATO:sta on vaikea sanoa, sillä sen päätäntävalta on parinkymmenen erillisen valtion käsissä eikä se voi tehdä Putinin tavoin diktatorisia äkkikäänteitä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Juu näin on. ONgelma on se että jos Natossa lähdet Yhdysvaltain intressejä vastaan niin tulee penalty, tavalla tai toisella. Turkki jo kolkutellee ovella lähtö mielessä, Kreikka seuraavaksi...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ulkomaila nauravat suomalaisille:lammaslauma kun on täysin median ja poliitikoiden nappuloina,aivopesun kohteet laukkaavat hallituksen oman edun tavoittelijoiden johdolla taka,taka taa.Kummaa ettei ketään ihmetytä maamme myyneiden tarkoitusperät,usa ohjailee euta ja manipuloitu aivopesty kansa palvoo auktoriteetteja.Onneksi ei uusisuomi ole koko kansa,nuoret jne.ovat hereillä,toivoa siis on.

Täällähän ovat enää "systeemiin"sopivat,joiden kirjoituksia pidetään viikkokin esillä,uusia kadotetaan jonnekin huitsin nevadaan,varsinkin jos aiheet eivät nuole politiikoiden ja liike elämän edustajien etua.
Salaisuuksia ja peittelyä.

Kyllä ne eun kommuunin kannattajat ovat väärillä poluilla,neuvostoliitto on hajonnut,ja te elätte vielä kolhoosien ,ja diktatuurien ajassa.Pelottaako itsenäisyys,kun kommuunissa,sosialistisessa holhoussysteemissä ,menneiden vuosikymmenien tavoin,haluatte olla..

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, suuri osa suomalaisista ovat todella tarhattuja lampaita. Heille on tärkeintä että aidattu laidun vihertää ja että aita on nätti.
Onneksi on myös portinavaajia ja jopa aidankaatajia, jotka yrittävät saada ihmiset ymmärtämään, että on olemassa vaihtoehtoja, että kannatta mennä myös aidan toiselle puolelle. Ja ettei välttämättä kannata mennä siihen äänistyskarsinaan, joka näyttää "kauniilta katsella".

Homma Suomessa toimii näin:

Pääoma toimii tarhaajana => media on täysin tarhaajien taskussa => politikot seuraavat mediaa ja "trendejä", ovat pää-pässien talutusnuorassa itsekin (puoluekuri ja puolueenjohdon antama/määräämä (vaali)rahoitus) => tarhatut uskovat mediaan, ottavat jonkun politikon fanituksensa piiriin - eivät paljoa itse osaa miettiä - kun muutama yksilö liikahtaa johonkin suuntaan, menee koko lauma perässä.

Sitten on tietysti portinavaajia. Heistä eivät kaikki pidä, koska joutuu ajattelemaan 'ihan itse'.
Aidankaatajista en jaksa keskustella, se olisi jo täällä oleville trolleille liikaa = kirjoittajat, jotka eivät huomaa/osaa sanoa sitä eikä tätä kyseisestä Etyj-asiakirjasta vaan vetoavat lillukanvarsien olemassaoloon.

Henry

Käyttäjän JoelLauri kuva
Joel Lauri

Jarmo Nevalainen ja Juha Kuikka, suosittelen vähän suurempaa kriittisyyttä kuulemiinne uutisiin länsimediasta. Ihan kuten Venäjällä media valehtelee, niin tapahtuu myös Lännessä. Mutta vain vähemmän selvästi, niin että kansalaiset tosissaan voivat uskoa kaiken lukemansa. Itsekin olin vielä viikko sitten täysin Venäjä-vastainen ja uskoin kaiken mitä länsimedia minulle kertoi. Mutta enää en ole. Ei se yksinkertaisesti voi olla niin helppoa, että kaikki on vain ja ainoastaan Venäjän syytä ja kaikki mitä länsimedia kertoo on täysin puolueetonta totuutta. Miettikää sitä hetki, ja lukekaa tämä kirjoitus uudelleen, ja unohtakaa se viimeinen lause IPU:sta. Minä uskon, että Loikkanen on aidosti pelkästään Suomen puolella, ja haluaa vain näyttää, että tämä asia ei ole niin mustavalkoinen kuin Hesarista voi lukea. Pitäkää avoin, kriittinen mieli. Se on ainut neuvo minkä voin antaa. USA on vieläkin imperialistisempi kuin Venäjä...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

OBAMA: I think that’s entirely fair. And I think that is a testament to the bad decisions that Mr. Putin is making on behalf of his country. You know, you think about where we’ve been in terms of U.S.-Russian relations; when I came into office, we talked about reset, and I established, I think, an effective working relationship with Mr. Medvedev.

And as a consequence, Russia’s economy was growing, they had to the opportunity to begin diversifying their economy, their relations across Europe and around the world were sound, they joined the WTO with assistance from us. And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine — since that time, this improvisation that he’s been doing has getting — has gotten him deeper and deeper into a situation that is a violation of international law, that violates the integrity, territorial integrity and sovereignty of Ukraine, has isolated Russia diplomatically, has made Europe wary of doing business with Russia, has allowed the imposition of sanctions that are crippling Russia’s economy at a time when their oil revenues are dropping.

http://www.cnn.com/videos/tv/2015/01/31/exp-gps-ob...

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Nyt panit Henry monella tapaa pahan :D

CNN on amerikkalainen propagandatuutti, joka "kunnostautui" erityisesti Jugoslavian sodan tapahtumien vääristelyssä (kts. CNN:n toiminnasta esim Diane Johnstone: Narrien ristiretki - Jugoslavia ja NATO; Jarmo Laine: Toisenlainen totuus Kosovosta).

Ja nyt CNN siis uutisoi Yhdysvaltain sekaantuneen vallanvaihtoon Ukrainassa - mutta seuraukset ovat Putinin ja Venäjän syytä.

Jos tuo CNN:n juttu olisi ollut ensin RT:lla tai Sputnikissa, sitä olisi väitetty propagandaksi, valeeksi ja ties miksi.

Entä nyt? Miksi CNN kertoo Yhdysvaltain sekaantuneen vallanvaihtoon Ukrainassa? Mitä tästä ilmoituksesta odotetaan seuraavan?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Se oli ensin Sputnikissa!
Ristiintarkistus tässä tapauksessa oli erittäin helppo. Suomalaiset keskustelijat eivät sitä liiemmin harrasta.
Teen aiheesta vielä joskus videon.

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #95

En ristiin tarkistanut koska oletin sinun tarkistaneen ja tuoneen ensilähteen. Joka tapauksessa juttu on ollut CNN:lläkin eli "se on hyväksytty Yhdysvalloissakin" "faktaksi".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eilenkö te rupesitte Ukrainan tapahtumia seuraamaan, Henry ja Riikka? Kaivakaa nyt ihmeessä kaikki viime helmikuun uutiset esiin.

Maailmassa ei ole julkisempaa faktaa kuin se, että Yhdysvallat ja EU (Tuomioja ihan siinä kuin Obama, Kerry, Merkel ja Steinmeier) välittivät neuvottelutuloksen, jota separatistit ja Venäjä kieltäytyivät noudattamasta. Krim vallattiin vasta viikkokausia sopimuksen jälkeen, vaikka Putinkin oli jo rauhoitellut maailmaa kertomalla, että Janukovytsilla ei ole poliittista tulevaisuutta.

Obaman "we" on joukko, johon ainakin minä kuulun ja uskoakseni 90% suomalaisista.

CNN on muuten poikkeuksellisen riippumaton tiedotusväline.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Jari, kyllä. CNN on tosiaan poikkeuksellisen riippumaton. Tämä linkki menee kyllä jo vitsin puolelle, mutta antaa mennä. https://www.youtube.com/watch?v=jTWY14eyMFg

Lupaan että menee 10 minuuttia hukkaan elämästä :)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #102

CNN on osa TimeWarner-AOL:ia, joka on ollut mm. George Bushin taloudellinen taustavoima vaaleissa.

TimeWarner-AOL on kytköksissä ulkoasiainsuhdeneuvosto-ajatushautomo CFR:n, johon kuuluvat mm. CNN:n Tom Johnson ja TimeWarnerin Gerald Levine jne.

CFR antaa politiikkasuosituksia.

Corporate members http://www.cfr.org/about/corporate/roster.html
Mission Statement http://www.cfr.org/about/mission.html
Funding http://i.cfr.org/content/about/annual_report/ar_20...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #103

Aikaisemmat huomiosi Jugoslavian ja Ukrainan tapahtumista liittyvät nimenomaan Clintonin ja Obaman demokraattihallitusten aikoihin. Hiukan hassua ruveta nyt puhumaan Bushista. Televisionkatsojat muistavat varmasti, mitkä länsimaailman tiedotusvälineistä ensimmäisinä suhtautuivat kriittisesti vuosien 2002–2008 sotapolitiikkaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #105

Aikaisemmat huomioni liittyvät saman politiikan jatkumiseen eri hallitusten aikana. Osa sodista tuli perintönä, toki, mutta uusiakin aloitettiin. Niitä ei vain sanottu sodiksi vaan humanitaariseksi interventioksi, R2P:ksi tmv.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #102

Joo, tämä oli aika huippu - vähän niinkuin Abbot & Castello meets Saddam Hussein ;D

Videon esittelystä:
"The first part of this video shows the stage set he was on, and he was clowning around with fellow CNN staff. The Saudi Arabian "hotel" in the background were fake palm trees and a blue wall in a studio. This clip was leaked by CNN staff.

The second part of this video was a live CNN satellite feed recorded onto VHS showing the final cut. Charles Jaco was wearing a different jacket, but he had the same act. The acting was terrible as Charles Jaco wore a gas mask, and his fellow correspondent Carl Rochelle wore a helmet. The sirens and missile sound effects are part of the stage set. The camera never pans out or shows the sky."

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

LOL
Etkö huomannut, etten minä tuossa CNN-kommentissa sanonut yhtään mitään?
Osoitin vain videolinkillä, että Obama on kertonut CNN:lle, että USA teki sopimuksen "opposition" kanssa, siitä että valta vaihtuu.
Tämän jälkeen, Obaman mukaan, tapahtui "protestit Maidanilla ja Yanukovych'in pako".
__________________

Jotta nyt ymmärtäisit asian oikein:
Ajatteleppa että tilanne olisi sellainen, että Putinin Venäjä sopisi vaikka Ruotsin oppostioon kanssa, että valta Ruotsissa vaihtuu?

Vieläkö sen jälkeen höpöttelisit aiheesta; 'Juu, mutta ette kait kiellä ettei Suomen Talvisotaa koskaan ollut' tms.????

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #108

Kyse on siitä, ettet ymmärrä englannin kielen lauserakenteita. Janukovytsin pako tapahtui sopimuksen jälkeen, mutta Maidanin protestit olivat tietenkin jatkuneet kuukausitolkulla ennen helmikuisia neuvotteluja ja sopimusta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #111

LOL
Teknisesti ottaen - jos hän puhuisi myös sopimuksesta - olisi loogista olettaa, että hän tarkoitti lauseen niinkuin Sinä sen tulkitset.
Mutta, mutta - kun ei tullut häneltä sellaista lausuntoa... - tosin mitä sillä on väliä missä tilanteessa USA sekaantuu toisen maan sisäisiin asioihin, koska tämä Sinun tulkintasi:
"Obaman "we" on joukko, johon ainakin minä kuulun ja uskoakseni 90% suomalaisista."
osoittaa selkeästi sen, ettet todellakaan ymmärrä mistä puhut.
Tarkoitatko todella, että kansainvälinen yhteisö sopii jonkun maan hallituksen kaatamisesta????

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #111

Jehna jeh. Kysy Henryltä montaako kieltä hän puhuu, ja montaako kieltä hänen Kiinassa asunut tulkkikaverinsa - jolta voi kysyä apua kieliongelmissa - puhuu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jari-Pekka Vuorela:
"Eilenkö te rupesitte Ukrainan tapahtumia seuraamaan, Henry ja Riikka? Kaivakaa nyt ihmeessä kaikki viime helmikuun uutiset esiin.
Maailmassa ei ole julkisempaa faktaa kuin se, että Yhdysvallat ja EU (Tuomioja ihan siinä kuin Obama, Kerry, Merkel ja Steinmeier) välittivät neuvottelutuloksen, jota separatistit ja Venäjä kieltäytyivät noudattamasta."

Obama:
"And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine..."
- - - - - -
Siis J-P Vuorela yrittää selittää, etten minä ja Riikka olla selvästikkään tietoisia "mailman jukisemmasta faktasta" (Ukrainan tilanteesta). Eikä myöskään Putin tiennyt tästä, koska Obama toteaa "...because he (Putin) was caught off-balance..."
_______________________________

Siis väitän kivenkovaan, ettei kansainvälinen yhteisö tehnyt opposition kanssa sopimusta Yanukovych'in kaatamisesta vaan USA, aivan kuten Obama kertoo.

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #109

Toistan:

Kyse on siitä, ettet ymmärrä englannin kielen lauserakenteita. Janukovytsin pako tapahtui sopimuksen jälkeen, mutta Maidanin protestit olivat tietenkin jatkuneet kuukausitolkulla ennen helmikuisia neuvotteluja ja sopimusta:

"Yanukovich THEN fleeing…"

Ilman muutahan myös silloisilla oppositiovoimilla oli osuutensa sopimuksen kaatumiseen, ja luultavasti Janukovyts ainakin osittain yllätti venäläisetkin.

Mistään Krimin valtauksestahan ei helmikuussa vielä ollut puhettakaan. Eikä niistä Sevastopolin kohtaloa koskevista hätävalheista, joilla Putin sitä 18. maaliskuuta perusteli.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #112

Juu, eikä myöskään Democratic underground ymmärrä englantia: :) :D

"I'm all for openness and truth on the part of American leaders, but the comments our President recently made in regard to the overthrow of Ukraine's democratically elected government one year ago set a new standard for frankness.
It is difficult to imagine how one can interpret his statement except to conclude he is admitting our government interfered most intrusively in the internal affairs of Ukraine, something we were treaty-bound not to do."

http://www.democraticunderground.com/10026167137
______________________________

Eikä myöskään täällä ole ketään, joka ymmärtää englanninkieltä niin hyvin kun Sinä. Voi, voi, Journalism & Courage jenkeissä eivät ymmärrä Sinun englantiasi:

http://indianexpress.com/article/world/americas/mi...

:D :D :D
_____________________________

Jos haluat näitä lisää, jotka ei ymmärrä englantia yhtä hyvin kuin Sinä, ole hyvä ja pyydä. Voim laittaa tusinan lähdettä Sinulle sen jälkeen kun olen tehnyt yhden kirjoituksen "lukutaidottomista"

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #116

Lue nyt vielä oikein hitaasti, mitä Obama sanoo:

"And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine — since that time, this improvisation that he’s been doing has getting — has gotten him deeper and deeper into a situation that is a violation of international law, that violates the integrity, territorial integrity and sovereignty of Ukraine, has isolated Russia diplomatically, has made Europe wary of doing business with Russia, has allowed the imposition of sanctions that are crippling Russia’s economy at a time when their oil revenues are dropping."

Missä tässä on jokin uutinen? Ei missään. Helmikuussa 2014 USA ja EU todellakin välittivät neuvottelutuloksen, brokered a deal, pyydän anteeksi jos sana "sopimus" loukkaa sinua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #116

Democratic undergroundin kommenttiketjuista hyväksyit sitten yhden putinistin aika mannerheimiläisen lausunnon, jossa kapinoivaan kansaan viitataan roskasakkina: "the Ukrainian rabble gathered on Independence Square".

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #122

Jaahas Veli-Pekka..., tulit tänne seuraavana yönä levittämään aika lailla muunneltua totuutta.

Tuo lainaus oli kylläkin jutun kirjoittajan ingressistä, ei miltään putinistilta.
_______________

Ja Journalism & Courage on varmaan jotakin maolaista propagandaa vai?

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #128

Hyvä Eino-Gustav Björkstrand. Jokainenhan voi tarkistaa, millaisen kirjoittajan tekstistä lainaus on. Ehkä tuo "mannerheimiläinen" sitten kuvaa hänen asennettaan paremmin kuin "putinisti". Erohan on hiuksenhieno.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #112

Hitsinvitsi. Ja Ukrainasta viime viikolla palannut kaverini kun kertoi, että hallitusta vastaan protestoidaan edelleen. Tämä jengi vain ei saa 40 ecun päiväliksaa Y:n lähetystöstä. Ovat siellä ihan ilmatteeks ja omalla asiallaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #123

No kappas, maailman ainoa valtio varmaan, jossa hallituksen kannatusprosentti ei ole sata.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #109

Jos muistat, niin sopimukseen sisältyi alun perinkin uusien presidentinvaalien pitäminen toukokuussa – ja Putinin lausunto siitä, että Janukovytsilla ei ole poliittista tulevaisuutta.

Tuo Sputnik on muuten aivan pellelähde. Sehän julkaisi juuri Jatsenjukin historiantulkinnoista jutun, jonka kirjoittaja ei ymmärrä millään kielellä eroa sanojen "ennen" ja "jälkeen" (II msodan) välillä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #114

J-P Vuorela:

"Tuo Sputnik on muuten aivan pellelähde."

Juu, varmaan onkin, mutta lähde on CNN - ja vielä videona.

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ukrainan armeijan kenraali Viktor Muzhenko näyttää sanovan Ukrainan tv.n Channel Five -kanavalla 29.01 2015 että Venäjän armeijan vakinaisia joukkoja ei taistele Ukrainassa, ainoastaan vapaaehtoisia, jotka ovat alueella asuvia etnisiä venäläisiä http://lifenews.ru/news/149116

Ensimmäinen mieleeni tuleva seikka on tämän lausunnon valossa, että Venäjälle asetettujen talouspakotteiden perusteet (Venäjän väitetyt aggressiot Ukrainassa) eivät olisikaan pitävät.

Mahdetaanko Eu.n ja Yhdysvaltain Venäjälle asettamien talouspakotteiden perusteet muuttaa, koska niiden peruminen siksi, että ne eivät perustuneet tosiasioihin, olisi poliittisesti liian noloa?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eräs natsi (SS-upseeri) sanoi eräässä elokuvassa jotenkin näin:
"- Sodassa teet jotain - ja Sinuun uskotaan.
- Politiikassa taivutat jonkun muun tekemään jotain puolestasi - ja Sinuun uskotaan."

Ei se ihan noin mennyt, mutta voin tarkistaa lähteen jossakin välissä. Elokuva kertoi Wanneseen kokouksesta, jossa tehtiin päätös "Lopullisesta Ratkaisusta" vuonna 1942.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vielä:
Erittäin laajalla saitilla http://www.thirdworldtraveler.com/ käsitellään maailmankattavasti eri maiden sotien alkuja => Kuinka ensin asiaa valmistellaan salaa - luvataan tukea milloin millekin kenraalille - ja sitten kun hän alkaa sodan, pannaan koko propagandakoneisto (+ satunnaiset maksetut kynät) kertomaan kuinka paha se kaadettava hallinto on.
Kannattaa tutustua saittiin, vaikka sen rakenne on hieman hankala, koska sitä alettiin rakentamaan joskus aikojen aamussa. ;)

Henry

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

On tuota saittia tullut lueskeltua, toki.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Talouspakotteiden peruste on Krimin miehittäminen. Väitättekö, että sitä ei ole tapahtunut? Eihän Puolan jakamista ja Talvisotaakaan ole tapahtunut, vaan Suuri isänmaallinen sota alkoi tyhjästä kesällä 1941.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mistä päättelet että väitän ettei Krimi irronnut Ukrainasta ja liittynyt Venäjään. Nehän halusivat sitä jo 1990-luvulla http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/krim_halusi_...

Tarkennuksesi oli kuitenkin hyvä. Krimi oli osa Ukrainaa, ja sen irtoamisen jälkeiset tapahtumat ovat kulkeneet uutisoinnissa usein yleisnimikkeen "Venäjän aggressiot Ukrainassa" alla

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #104

Spekuloit sillä, että "Venäjälle asetettujen talouspakotteiden perusteet (Venäjän väitetyt aggressiot Ukrainassa) eivät olisikaan pitävät".

Toistan: pakotteiden peruste on Krimin miehitys.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #113

Joojoo.

Euroopan unionin uutishuone otsikoi asiasta "EU sanctions against Russia over Ukraine crisis" http://europa.eu/newsroom/highlights/special-cover...

ja siellä kerrotaan mm. "An extraordinary meeting of the Council of the European Union on 3 March 2014 condemned the clear violation of Ukrainian sovereignty and territorial integrity by acts of aggression by the Russian armed forces as well as the authorisation given by the Federation Council of Russia on 1 March for the use of the armed forces on the territory of Ukraine..."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #124

Linkkaamasi artikkelin alaotsikko kokonaisuudessaan:

"In response to the illegal annexation of Crimea and deliberate destabilisation of a neighbouring sovereign country, the EU has imposed restrictive measures against the Russian Federation."

Kun EU oli muutaman viikon turhaan varoitellut aggressioista, ensimmäiset sanktiot asetettiin:

"In the absence of de-escalatory steps by the Russian Federation, on 17 March 2014 the EU imposed the first travel bans and asset freezes against Russian and Ukrainian officials following Russia’s illegal annexation of Crimea."

Vaikka kaikki venäjää puhuvat kansalaisuudesta riippumatta poistuisivat Itä-Ukrainasta ja vaikka kaikki maailman miekat taottaisiin auroiksi, peruste Venäjän vastaisille sanktioille säilyisi niin kauan kuin Venäjän armeija hallitsee Krimin niemimaata.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #113

Joojoo.

Euroopan unionin uutishuone otsikoi asiasta "EU sanctions against Russia over Ukraine crisis" http://europa.eu/newsroom/highlights/special-cover...

ja siellä kerrotaan mm. "An extraordinary meeting of the Council of the European Union on 3 March 2014 condemned the clear violation of Ukrainian sovereignty and territorial integrity by acts of aggression by the Russian armed forces as well as the authorisation given by the Federation Council of Russia on 1 March for the use of the armed forces on the territory of Ukraine..."

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Oletko Riikka tämän blogin lukenut tuosta Muzenkon lausunnosta? http://vladimiragopov.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185...

Toimituksen poiminnat