JohnnyLoikkanen Täynnä EU:n jäsenmaksuja ja hallitsematonta maahanmuuttoa? Niin minäkin!

Sähkötupakan reseptilääkkeeksi europarlamentin toimesta?

  • Sähkötupakan saat nykyisellään tilattua vaikkapa osoitteesta www.yolomanair.com
    Sähkötupakan saat nykyisellään tilattua vaikkapa osoitteesta www.yolomanair.com

Kirjoitin jäljempänä olevan sähköpostin europarlamentin jäsenille sähkötupakan reseptilääkkeeksi luokittelemisesta seuraaville mepeille 10.02.2013 ennen helmikuun lopussa ollutta käsittelyä:

 sari.essayah@ep.europa.eu,
 calle@carlhaglund.fi,
 satu.hassi@europarl.europa.eu,
 tarja.cronberg@europarl.europa.eu,
 petri.sarvamaa@europarl.europa.eu,
 liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu,
 anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu,
 eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu,
 riikka.manner@europarl.europa.eu,
 sirpa.pietikainen@ep.europa.eu,
 mitro.repo@europarl.europa.eu,
 sampo.terho@europarl.europa.eu,
 hannu.takkula@europarl.europa.eu


Suora vastaus tuli vain Satu Hassilta ja Riikka Mannerilta.

Hassi oli s-tupakkaa vastaan koska ei halua että siitä tulee uusi muotituote johon ihmiset jäävät koukkuun.

Manner oli s-tupakan puolesta pitkälti samoin perustein kuin olin hänelle asiasta kirjoittanut.

Lisäksi avustajan kirjoittama vastaus tuli Anneli Jäätteenmäeltä, mutta vastauksessa ei millään tavoin otettu kantaa puolesta tai vastaan.


Tässä kirjoitukseni:

 

Arvoisat päättäjät!

Vetoan tässä että sähkösavukkeen käyttöä ei hankaloitettaisi. Sähkösavukkeen haitallisuudesta ei ole yhtäkään tieteellistä todistetta eikä mikään muu tupakoinnin lopettamista tukeva tuote ole osoittautunut tehokkaaksi. Sähkösavuke ei eroa perinteisestä savukkeesta millään muulla tavalla kuin edukseen. Perinteisten savun, tervan, hään ja nikotiinin imeytymistä(riippuvuutta) edistävien kemikaalien sijasta sähkösavukkeessa on vain vesihöyryä.

Sähkösavuke on toiminut itselläni yritettyäni turhaan lopettaa tupakointi melkein kahdenkymmenen vuoden ajan. Ja se toimi heti. Aiemmin olin kokeillut useita kertoja nikotiinipurukumia ja nikotiinilaastareita ilman tuloksia. Nyt olen ollut ilman tupakkaa yli vuoden, mutta ainoastaan sähkösavukkeen avulla. Uskallan väittää että sähkösavukkeiden määrääminen reseptilääkkeeksi johtaa siihen että ihmiset kävelevät takaisin kauppaan ostamaan todistetusti erittäin vaaralliseksi luokiteltua perinteistä tupakkaa yksinkertaisesti siksi koska se on helpompi hankkia.

Jos sähkösavukkeen määräämistä reseptilääkkeeksi perustellaan sen haitallisuudella niin miksi sitä pitäisi saada edes reseptillä. Toistan vielä että sähkötupakan haitallisuudesta ei ole olemassa minkäänlaisia todisteita ja uskallan väittää, että niitä ei ole olemassa siksi koska sähkösavuke ei ole haitallista. Se sisältää normaalien EU:sssa hyväksyttyjen elintarvikkeiden lisäksi ainoastaan vesihöyryä.

On suoranaista järjettömyyttä vaikeuttaa ainoan aidosti toimivan tupakoinnin lopettamista tukevan tuotteen saantia. Tästä rajoituksesta ei hyödy kukaan tai mikään muu kuin tupakkateollisuus. Epäilemättä siellä tehdäänkin kaikki mahdollinen kilpailevan tuotteen teilaamiseksi.

Kielto johtaisi todennäköisesti vain siihen että kansalaiset rikkoisivat lakia. Tuotteet tilataan tälläkin hetkellä lähes yksinomaan internetin kautta eikä tätä kieltoa voitaisi valvoa kuin satunnaisesti tullivalvonnan yhteydessä. Ja mikä olisi sitten rangaistus tällaisesta oman terveyden säilyttämiseen tähtäävän rikoksen tekemisestä.

Ystävällisin Terveisin:

Johnny Loikkanen

-------------------------------------

Mielestäni s-tupakan luokitteleminen reseptilääkkeeksi aiheuttaa ainoastaan sen että lääketehtaat saavat siihen käytännössä yksinoikeudet ja hinnat nousevat pilviin. Aivan kuten ennen halvalle "Zybankuurille" kävi kun huomattiin että ennen edullinen mielialalääke auttaakin pääsemään irti tupakasta.

Tupakoinnin lopettamisesta s-tupakan avulla löytyy artikkeli täältä http://www.yolomanair.com/page/11/tupakoinnin-lopettaminen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Sähkösavukkeen voi koota itsekin eikä siinä käytettäviä osia tai tarvikkeita voi kieltää. Akku on yleensä 3,7 V Li-ion-akku eli samanlainen, joita käytetään esimerkiksi kännyköissä. Lisäksi tarvitaan vastuslankaa, imu- eli sydänlankaa ja loppu onkin sitten kotelointia. Sorvi jos olisi, tekisin vaikka minkälaisen, mutta voisi sitä käyttää johonkin muuhun käyttöön tarkoitettuja osiakin.

Propyleeniglykolia ja glyserolia saa apteekista ja niitä käytetään elintarvikkeiden lisäaineina sekä savukoneissa. Muitakin käyttökohteita on, joten saatavuuden estäminen olisi aika hankalaa. Aromiaineista en tiedä. mutta kai esanssejakin voisi käyttää ja niitä saa isommista ruokakaupoista.

Jäljelle jää nikotiinineste ja sitähän ei nykyään saa Suomessa myydä, mutta omaan käyttöön saa tilata kerralla 3 kk käyttöön ETA-alueelta. Se voisi minun puolestani olla reseptin takana. Omalla kohdallani silloin kävisi todennäköisesti niin, että kärsisin ne parin vuorokauden pituiset hyvin lievät vieroitusoireet, mutta jatkaisin nikotiinittoman nesteen höyrystystä. Minulla on nimittäin paljon suurempi tapa- tai psyykkinen riippuvuus.

Minä siis höyrystäisin ja hengittäisin elintarvikelisäainetta, siihen sitoutunutta vettä ja menthol-aromia. On ihmisillä muitakin omituisia tapoja. Höyrystäminen on haitallisuudeltaan samaa tasoa kuin pastillien imeskely. Niin ja se nikotiinikaan ei ole vaarallista tai haitallista. On se myrkky suurina annoksina, mutta höyrystäessä paljon ennen vaarallista annosta tulee pahoinvointia ja muita oireita, jotka estävät yliannostuksen. Itse kokeilin, kun aloitin nesteiden sekoittamisen itse, liian vahvaa, yli 3-prosenttista, tuli pahoinvointia ja tiputin prosenttiin.

Voisin minä imeä tuttiakin, kuten Pasilan Pöysti, mutta se ei ole niin teknistä ja coolin näköistä. Mitä ne siis ovat rajoittamassa?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kirjoitin taannoin vapaavuoroon aika laajan jutun sähkösavukkeiden tekniikasta ja myöhemmin lisäsin siihen juttua myös nesteiden sekoittamisesta itse: Sähkötupakka - Välineurheilijan opas.

William Green

Voikohan noilla polttaa kannabista niin ettei haju leviä monen korttelin päähän kuten tavallisesti? Se jos joku olisi hitti.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hassin vastaus on tyypillistä holhoajan ajatusmaailmaa. Ongelma ei ole itse aine, vaan se, että ihmiset nauttivat siitä. Samoilla "argumenteilla" on sähkötupakkaa vastustettu aiemminkin. Kirjoitin aiheesta jo parisen vuotta sitten: http://janikorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85918...

Toimituksen poiminnat